Aceata reteta de dovlecei pane este indragita de foarte multa lume. Dovleceii pane pot fi serviti cu sos de usturoi sau ca garnitura la diverse preparate culinare.
Te sfatuim sa cumperi din piata dovlecei tineri, care sa nu aiba seminte mari.
Ingrediente:
- 2 dovlecei;
- 2 oua;
- 4 linguri de faina;
- 3-4 catei de usturoi;
- 200 ml ulei de masline;
- sare si piper.
Dovlecei pane - modalitate de preparare
1. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie rondele.
2. Inainte de a le praji, trece feliile de dovlecei prin faina apoi prin ou batut amestecat cu sare si piper.
3. Se incinge bine intr-o tigaie ulei de masine si se adauga primele felii trecute prin faina si ou.
4. Dupa ce s-au prajit se pun pe servetele pentru a se absorbi surplusul de ulei.
5. Dovleceii pane se pot servi cu un sos de usturoi care se prepara astfel: se pune intr-un bol putina sare si se piseaza cateii de usturoi, apoi se adauga ulei de masline si se amesteca bine.
Dovleceii pane se servesc calzi, stropiti cu sos de usturoi.
Iata si alte retete cu dovlecei care te-ar putea interesa:
- dovlecei umpluti cu branza
- sufleu de dovlecei
- salata de dovlecei cu smantana
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
