Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vorba lunga, saracia omului

de Mihaela Pascu la 2018-01-03
Vorba lunga, saracia omului
In fiecare zicala se ascunde mai mult adevar decat ne place sa vedem.


Am inteles abia acum adevaratul sens al unei zicale pe care o rostim mai des decat ne dam seama. De cele mai multe ori insa, o spuneam in gluma, mai ales atunci cand ma intindeam prea mult la vorba cu vreo prietena sau, si mai rau, cand nu doream sa mai continui conversatia cu cineva.

In general insa, mi-am dat seama cu ceva timp in urma ca imi facusem un adevarat obicei din a povesti foarte mult despre ceea ce vreau sa fac (asta cand nu scriam despre acelasi lucru) fara sa ajung cu adevarat sa fac lucrurile despre care imi placea sa vorbesc la nesfarsit.

Este, desigur, esential sa scriem anumite lucruri si sa rostim altele cu voce tare pentru a le auzi mai bine si pentru a le constientiza cu adevarat. Insa este la fel de important sa nu uitam de cealalta partea, si anume, actiunea.

Asa ca de astazi voi vorbi mai putin despre tot ceea ce vreau sa fac si o sa incerc sa ma concentrez doar asupra aspectelor motivationale. Sunt o mie de lucruri pe care mi le propun in fiecare zi, pe care le descriu altor oameni, despre care vorbesc la ceai, la cafea, la pranz, la cina. Cand trag linie, imi dau seama ca am facut mult prea putin din ceea ce imi propusesem.

Motivele? Nu sunt greu de ghicit. Atunci cand vorbim despre ceva mult prea mult, cand devine deja un obicei, nu inseamna decat ca incercam, la un nivel mai mult sau mai putin inconstient, sa amanam sa facem efectiv lucrul despre care povestim cu atata verva.

Fie ca ne este teama, fie ca este ceva care nu ne face placere, reusim prin aceasta tehnica de care uneori nici nu ne dam seama, sa amanam ceea ce, fara indoiala, ne-ar prinde bine tocmai prin faptul ca am trece la fapte.

Sunt lucruri pe care doar imi imaginez ca as putea sa le fac si despre care doar vorbesc sau la care visez cu ochii deschisi. Pentru toate acele lucruri, imi trebuie curaj. Vorba lunga e saracia spiritului pana la urma. Iar eu vreau sa devin un om din ce in ce mai puternic, iar actiunea merge mana in mana cu motivatia si ambitia. Iar ambitia se educa. Vedeti? Propozitii scurte si eficiente. Sa trecem la fapte. Azi o sa fac unul dintre lucrurile pe care le tot amanam. Care anume? Nu va spun.

Iti lipseste motivatia? Iata cum o recastigi! >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimbare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre motivatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ambitie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre actiune

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0