De asemenea, pentru a putea deveni bone, femeile trebuie sa dovedeasca ca nu au suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, ca nu au fost decazute din drepturile parintesti, ca au absolvit cel putin opt clase si ca au obtinut aviz favorabil la evaluarea psihologica.
Manuela Danescu, unul dintre expertii din cadrul proiectului, a declarat joi, ca ideea proiectului este mai veche si a aparut in urma evaluarilor facute de specialistii din protectia copilului care au aratat ca exista un numar insemnat de copii expusi abuzurilor si neglijentei.
"Exista in fiecare an un numar redus de locuri in crese si gradinite iar ingrijirea la domiciliu se face doar informal ", a aratat Manuela Danescu.
Bonele formate in cadrul proiectului vor lucra dupa un model standardizat de formare profesionala, elaborat deja in vederea constituirii retelei publice de bone / baby-sittere calificate si acreditate sa ofere servicii de ingrijire a copiilor pe timpul zilei, completata de o retea de monitorizare pentru asigurarea calitatii serviciilor.
Proiectul se adreseaza in egala masura femeilor inactive pe piata muncii (somere, casnice, pensionare), care vor fi recrutate in urma campaniei desfasurate la nivel national, pentru a beneficia de evaluare si cursuri de calificare gratuite in ocupatia de baby-sitter si mamicilor, care sunt angajate in munca sau care studiaza, in general cele cu venituri mici, ce risca sa paraseasca piata muncii pentru a se dedica ingrijirii copiilor.
In cadrul proiectului a fost elaborat standardul ocupational pentru ocupatia de baby sitter, standardul de pregatire profesionala, programa de formare pentru cursurile de calificare (manualul formatorului si manualul cursantei) si urmeaza sa inceapa procesul de evaluare a formatorilor si cel de recrutare a psihologilor.
Viitoarele bone vor face 120 de ore de teorie si 240 de ore de practica, sustinute de formatori cu experienta atat in rural, cat si in urban.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, va dura pana in 2013 si are o valoare totala de 19 milioane de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!