Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune 8 prietene pe care trebuie sa le aiba o femeie

Cele mai bune 8 prietene pe care trebuie sa le aiba o femeie
Conform unui studiu realizat in Adelaide, Australia pe o perioada de 10 ani, prieteniile sunt mai importante decat legaturile de familie cand vine vorba de longevitate, lupta importiva obezitatii, depresiei si bolilor de inima, ne informeaza prevention.com. „Cand o femeie este stresata, primul ei instinct etse sa discute despre problema ei cu o prietena”, spune dr Joan Borysenko, autoare a cartii „Inner Peace for Busy Women”, adaugand ca „atat o mangaiere cat si discutia in sine, duc la eliberarea oxitocinei, hormon care are un efect calmant asupra corpului si mintii”.


Nu ai nevoie de 1000 de prieteni pe Facebook ca sa te simti fericita; si nici daca iesi in fiecare seara sau ai zeci de cunostinte in viata reala nu inseamna prea mult. Cand ai o problema, exista numai cateva prietene pe care te poti baza. Iata ce fel de prietene iti trebuie...
1. Prietena din copilarie sau adolescenta
Prieteniile din copilarie sau adolescenta sunt, poate, cele mai dragi. E perioada cand faceai tot felul de prostii, cand aveai zeci de vise si idei, iar o prietena de atunci iti va aduce aminte mereu de sinele tau de atunci, de faptul ca tu esti aceeasi dintotdeauna. Daca ai pierdut legatura cu prietena ta cea mai buna din copilarie sau adolescenta, foloseste-te de retelele sociale pentru a o gasi; schimbati poze, vorbiti despre ce ati mai facut intre timp, planuiti vacante impreuna.
2. Prietena recenta
Spre deosebire de prietenele din copilarie sau adolescenta, o noua prietena, pe care ti-o faci ca adult, nu va avea idei preconcepute despre tine, pentru ca nu te cunostea dinainte. Pe masura ce ne maturizam si imbatranim, e foarte posibil sa cadem in rutina – o persoana cunoscuta recent te va scoate din apele tale, iti va arata alt mod de a gandi lucrurile si iti va face cunostinta cu alti oameni. O astfel de prietena poate fi oricine de la locul de munca, mamica unui copil cu care se joaca micutul tau, o colega de la cursurile de dans ori inot, etc.
3. Prietena cu care faci sport
E sprijinul pe care te poti baza ca sa te scoata din rutina si sa te impinga sa faci miscare.
4. Prietena spirituala sau artista
Pentru unii oameni e important sa faca parte dintr-o comunitate religioasa, spirituala sau artistica - studiile arata ca acestia devin mai increzatori in propriile puteri si mai stapani de sine.
Cu siguranta participi la anumite activitati sociale care te intereseaza: strangere de gunoaie, ajutorare a cainilor fara stapan, strangere de fonduri pentru copiii defavorizati, plantari de copaci, cercuri de arta sau actorie, etc. Astazi si la dispozitie o multime de astfel de actiuni in care poti cunoaste oameni interesanti si iti poti largi cercul de cunostinte. o astfel de prietena va fi persoana perfecta pentru discutii interesante si rezolvarea multor dileme spirituale, civice sau artistice.
5. O prietena mai tanara
Cum reusesti sa ai grija de copii si sa muncesti in acelasi timp? O prietena cu 10 ani mai tanara te va admira pentru asta.
Cercetarile arata ca un ingredient important al fericirii este sentimentul ca suntem de folos altora – fie ca e vorba de a pregati masa, de-a spune o vorba buna, ori de a ajuta. O prietena mai tanara te va tine in priza si te va face sa te simti tanara prin simplu fapt ca vei stii ce si cum gandesc tinerii.
6. Prietena venita din cercul de prieteni ai iubitului tau
Este bine sa te imprietenesti cu prietenii sotului tau. E foarte posibil ca din acel cerc sa gasesti o prietena de care sa te atasezi.
Cu cat cuplurile interactioneaza mai mult cu cercul de prieteni, cu atat relatia este mai durabila si mai frumoasa, cel putin in primul an de casatorie. Se pare ca includerea sotului/sotiei in cercul de prieteni este un lucru foarte important pentru fericirea maritala.
7. Mama ta
Cam 85% din femei declara ca sunt in relatii bune cu mama lor. Tu cum stai la capitolul asta?
In ciuda conflictelor (care sunt inevitabile, nu un capat de tara), relatia pe care o ai cu mama ta ar trebui sa fie puternica si apropiata. Ca sa treci peste cateva probleme de comunicare, iata ce trebuie sa faci:
- daca simti ca ti-e greu sa stai prea mult cu ea pentru ca devine cicalitoare sau mamoasa, incearca si tu sa nu mai vrei sa o schimbi (dupa o varsta, oamenii nu se mai schimba deloc, plus ca e mama ta, pentru ea vei ramane mereu un copil) si concentreaza-te numai pe lucrurile pe care le faceti impreuna si care iti aduc bucurie.
- daca ajungeti sa va certati mereu pe aceleasi subiecte, incearca sa nu iei totul personal; de multe ori, criticile pe care ti le aduce tie sunt o reflectie a propriei sale vieti.
- daca simti ca relatia dintre tine si mama devine sufocant de apropiata pentru o femeie de varsta ta, incearca sa ii acorzi o zi pe saptamana sau macar cateva ore, in care sa faceti ceva impreuna; e foarte posibil ca motivul pentru care te suna zilnic sa fie faptul ca incerci sa o eviti.
8. Tu insati
De obicei am lasa totul ca sa ne ajutam o prietena cu probleme, insa cand vine vorba de noi, facem la fel?
Cum poti sa devii propria ta prietena? In primul rand, trateaza-te cu mai mult respect, invata sa te cunosti, sa stii ce vrei si ce poti realiza. Scrie pe o hartie lucrurile care te fac fericita si te mentin sanatoasa fizic si mental, apoi ai grija sa pui in practica zilnica, cel putin unul din acele lucruri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prietena

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prieteni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prietene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adolescenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vorba

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0