Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 Mancaruri sanatoase pe care sa le pregatesti pe gratar

de Sunt Fericita la 2019-04-02
4 Mancaruri sanatoase pe care sa le pregatesti pe gratar
Preparatele pe gratar au un gust cu adevarat deosebit, au o aroma aparte si cel mai important, se gatesc repede, fara prea mari batai de cap. Din fericire, o serie de alimente pot fi gatite pe gratar, iar mai jos iti recomandam patru dintre mancarurile sanatoase pe care sa le incluzi in dieta zilnica.


Multe dintre mancarurile pe care le pregatim acasa sunt gustoase, dar nu sunt si tocmai sanatoase din cauza modului de preparare. In privinta gustului, nu ar trebui sa faci compromisuri, mai ales ca poti pregati foarte usor o multime de mancaruri pe gratar, chiar in bucataria casei tale, cu ajutorul unei tigai grill. Obtii gustul specific de gratar, dar si alimente gatite mult mai sanatos decat daca le-ai gati in mult ulei intr-o tigaie obisnuita. Mai jos iti oferim patru idei de mancaruri sanatoase pe care sa le pregatesti oricand pe gratar.

 
Carne. Pentru o dieta alimentara sanatoasa este recomandat sa renunti la carnea grea si mai ales grasa precum ceafa de porc sau fleica. Insa, nu este indicat sa renunti de tot la carne, ci poti opta pentru produse mai usoare precum carnea de pui sau de curcan, dar si pestele fara sa simti o diferenta in ceea ce priveste gustul. Mai mult de atat, carnea slaba pregatita pe gratar este recomandata in mod regulat in toate curele de slabire la orice ora.

 
Fructe de mare. Pregatite corect pe gratar, fructele de mare sunt mult mai gustoase fata de cele pregatite clasic in mult ulei sau sos. Calamar, caracatita, crab, creveti, toate se pot pregati intr-un timp scurt, doar cateva minute, pe gratar. Nu uitam nici de scoici sau midii care se pot pregati la fel de usor pe gratar, tot ce trebuie sa faci inainte este sa le speli foarte bine si sa le pui pe gratar doar atunci cand este foarte bine incins.

 
Legume. Toate legumele pregatite pe gratar au un gust cu adevarat deosebit. O alternativa mult mai sanatoasa pentru garnitura felului principal, spre deosebire de cartofii prajiti, legumele pe gratar sunt satioase si mult mai sanatoase. Printre cele mai consumate legume pe gratar sunt: vinetele, dovleceii, ciupercile, ceapa, rosiile, ardeiul gras.

 
Salata. Un preparat nu foarte cunoscut de multa lume, salata poate fi gatita foarte usor pe gratar, pentru cateva minute, pentru un gust cu adevarat diferit si deosebit. Poti pune frunzele de la o salata obisnuita pe gratar, timp de cinci minute pe fiecare parte, dupa care le adaugi in salata de legume, peste care pui un dressing usor cum ar fi cel de otet si lamaie sau iaurt cu menta.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0