Iarna nu este, din pacate, doar anotimpul sarbatorilor si al cadourilor. Odata cu scaderea temperaturii si accentuarea variatiilor de temperatura si de umiditate, raceala si virozele respiratorii isi pot face usor aparitia. Desi par banale, este important sa luam masuri de prevenire a acestor afectiuni care pot duce la complicatii, mai ales in cazul acelora care sufera de afectiuni cronice ale aparatului cardio-respirator sau care au imunitatea scazuta.
Pe langa alegerea adecvata a vestimentatiei, alimentatia joaca si ea un rol semnificativ in prevenirea racelilor de sezon.
Care sunt, asadar, alimentele care ne protejeaza de raceala si de viroze?
Usturoiul are proprietati antibiotice si, pe de alta parte, stimuleaza sistemul imunitar. In perioadele de schimbare a starii vremii este recomandat sa consumam usturoiul (in stare cruda, ca si condiment – de preferinta sub forma de mujdei) de minim 3-4 ori pe saptamana.
Patlagina - se folosesc frunzele, sub forma de infuzie. Consumati ceaiul indulcit cu miere si cu lamaie. Patlagina este si ea un antibiotic natural destul de eficient.
Ceapa este bogata in quercetina, bioflavonoid care blocheaza radicalii liberi si creste rezistenta organismului. De asemenea, ceapa are efect sedativ, fiind astfel benefica impotriva tusei si a bronsitelor.
Busuiocul poate fi folosit drept condiment sau pentru ceai (infuzie). Uleiurile acestei plante au proprietati antioxidante si sedative, busuiocul avand o eficienta ridicata in prevenirea si combaterea racelilor.
Caperele, sub forma de ceai. Mugurii de capere sunt cea mai bogata sursa de quercetina dintre plante.
Musetelul. Florile de musetel contin ulei volatil care, datorita azulenului si a apigeninei din compozitia lui, au proprietati antispasmodice, anestetice, dezinfectante si antiinflamatorii. Folositi florile de musetel pentru infuzie si veti obtine un ceai aromat.
Catina si fructele de padure, datorita concentratiilor mari de vitamina C si, in general, de antioxidanti si imunostimulatori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"