Astfel, apar tulburari ale functiilor biliare (resimtind o durere in partea dreapta a abdomenului, sub coasta). Intensitatea durerii poate varia de la senzatia de jena sau disconfort pana la durere insuportabila - colica biliara.
Ce poti face?
- Atentie la dieta!
Atentie la consumul de dulciuri rafinate: duce la formarea calculilor. Consumul de uleiuri nerafinate de origine vegetala sau de peste poate contribui in mod substantial la prevenirea si tratarea litiazei biliare.
Foarte important de stiut este ca formarea calculilor are loc frecvent in timpul perioadelor de accelerare a pierderii in greutate, in special cand sunt urmate diete hipocalorice.
Legumele se consuma crude sau fierte, sub forma de supe, ciorbe, tocanite. Carnea (de pui, peste) trebuie fiarta sau preparata la cuptor.
Lista alimentelor nepermise include alimentele prajite, carnea grasa, mezelurile, produse de patiserie si cofetarie.
Deficienta de vitamine C si E este asociata cu formarea de calculi biliari. In general, alimentele bogate in vitamina C precum mugurii de pin si extractul de seminte din struguri pot fi binefacatoare conform indicatiilor fitoterapeutilor.
- evita abuzul de alcool si cafea
In mare, litiaza biliara poate fi privita ca o rezultanta a unui stil de viata nesanatos. Bautul unei cafele, chiar daca este decofeinizata, poate produce contractii biliare puternice, iar alcoolul este un hepatotoxic puternic.
- consuma ulei de peste
S-a constatat rolul benefic al acizilor grasi de tip omega 3 in preventia litiazei biliare.
- uleiuri de la plafar
Cea mai promitatoare alternativa o reprezinta disolutia calculilor folosind uleiuri esentiale de menta si de chimen (la indicatia medicului).
- acupunctura
O solutie la indemana este acunpunctura. Un flux liber de energie vitala a ficatului este important in mentinerea in limite normale a compozitiei acizilor biliari. O stagnare a energiei vitale poate duce la formarea calculilor. Aplicarea unei terapii adecvate cu acupunctura si fitorerapie necesita respectarea principiilor traditionale.
In concluzie, litiaza biliara poate fi privita ca o boala a stilului de viata. Nu te juca cu sanatatea amanand vizita la medic.
Foto: www.medicinenet.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.56
din 5
- 16 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!