Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este greutatea ideala pentru varsta ta?

Care este greutatea ideala pentru varsta ta?
Nevoile nutritionale se schimba pe masura ce inaintezi in varsta si aflii, uneori cu surprindere, ca trebuie sa duci o lupta destul de stransa cu excesul de kilograme cand anii se aduna in buletin. Asa ca, nu mai visa ca, odata ajunsa la maturitatea carunta, vei putea sa te relaxezi in privinta cantarului. Managementul greutatii devine mai dificil, din cauza schimbarilor pe care varsta le produce in organism.


Vei descoperi ca iti este mai greu sa intri in pantalonii preferati si ca plimbarea in rimt mai alert care rezolva problema acum ceva timp nu mai are efect. Chiar daca nu ti-ai schimbat obiceiurile alimentare, corpul tau insa se modifica. Persoanelor mai in varsta le este mult mai usor sa se ingrase si mult mai greu sa slabeasca.
Poate simti ca ai un ritm ceva mai lent si este adevarat, caci metabolismul incetineste pasul. Metabolismul este procesul prin care organismul arde si foloseste caloriile si, cand incetineste, nu mai folosesti atat de multe calorii pe cat o faceai pe vremuri. Orice calorie nefolosita se transforma in kilograme nedorite.
Adica trebuie sa reduci numarul de calorii consumate, pentru a evita ingrasarea. Daca ii dai corpului mai mult decat ii trebuie, o sa ai probleme cu imbracatul in hainele favorite.
Sportul poate deveni, la randul sau, o sarcina dificila pe masura ce imbatranesti. Poate nu vei reusi sa integrezi in rutina cotidiana suficienta activitate fizica. Problemele de sanatate, artrita si durerile de tot felul par scuze bune pentru a sari peste sport, dar iti fai mai mult rau daca duci o existenta sedentara. Cercetarile arata ca activitatea fizica regulata ajuta la dezvoltarea memoriei, imbunatatirea echilibrului si prevenirea dezvoltarii depresiei in randul persoanelor de peste 65 de ani.
Mentinerea unei greutati sanatoase a corpului te poate mentine in forma de-a lungul anilor inaintati ai vietii si te poate feri de o multime de probleme de sanatate, cum ar fi:
- diabetul, probleme de inima si alte boli cronice
- tensiunea arteriala ridicata si colesterol marit
- atac cerebral
- unele tipuri de cancer
- pierderea acuitatii mentale.
Intreaba medicul despre recomandari privind greutatea ta ideala. Un indiciu al faptului ca esti supraponderal ar fi IMC. Numai ca acesta nu este cel mai bun indicator pentru toata lumea, un alt motiv pentru care este bine sa vorbesti cu medicul.
Cum ajungi insa la greutatea ideala, mai ales daca organismul lupta impotriva ta? Este destul de greu, dar o poti face.
In primul rand, afla cam cate calorii trebuie sa mananci pe zi pentru a ajunge la si a at-ti meine greutatea ideala. Femeile de pee 50 de ani care duc o viata inactiva si fac foarte putin sau chiar deloc sport, au cam 1.600 de calorii pe zi. Numarul sare la 2.000 sau la 2.200 pentru femeile active.
Barbatii de pste 50 de ani au nevoie cam  de 2.000 de calorii in fiecare zi daca nu sunt foarte activi si intre 2.200 si 2.400 daca sunt activi moderat. Barbatii care au o activitate fizica intensa au un necesar de 2.400 – 2.800 de calorii zilnic.
Porneste de la aceste numere orientative si „umple-le” cu mancare sanatoas, nu doar calorii goale. Pentru a fi satula si satisfacuta in timp ce salabesti, incearca urmatoarele schimbari de dieta:
- adauga alimente bogate in fibre, cum ar fi fructe, legume si cereale integrale
- limiteaza aportul de sare si grasimi
- alege carne slaba, cum ar fi puiul, pestele sau curcanul, fara piele, in loc de hamburgeri si cotlete cu grasime
- mananca si bea produse lactate fara grasimi sau cu putine grasimi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femeie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greutatea ideala

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0