DiNicolantonio afirma ca teama oamenilor ca grasimile saturate maresc nivelul de colesterol este complet nefondata. Pentru a demonstra acest lucru, este insa nevoie de o campanie la fel de intensa ca cele din anii 1970 si 1980 care sa arate ca dietele cu continut mic de carbohidrati, nu de grasimi, cresc nivelul colesterolului.
Suedia a fost prima tara occidentala care a emis recomandari alimentare opuse mitului continutului scazut de grasimi, promovandu-le pe cele cu continut scazut de carbohidrati.
“Studiind datele, spune DiNicolantonio, este usor de vazut ca epidemia globala de arteroscleroza, boli cardiace, diabet, obezitate si sindrom metabolic este cauzata de o alimentatie bogata in zahar si alti carbohidrati, nu in grasimi”.
Nu toti specialistii sunt de acord cu aceasta afirmatie. Reorientarea accentului spre zahar, neluand deloc in calcul garsimile, nu este de mare ajutor, este de parere prof. Tom Sanders, director al sectieie de diabet si stiinte ale nutritiei la King’s College London.
Cel mai bine este asadar sa se pastreze un echilibru in toate: opteaza pentru lactate cu continut scazut de grasimi, micsoreaza aportul de prajituri, biscuiti si budinci si alege nuci, seminte, peste si uleiuri vegetale.
Sursa: Mail Online
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!