Pentru a asigura o alimentatie sanatoasa si echilibrata in timpul Postului Craciunului, este important sa acordati atentie diversitatii nutritionale a meniurilor. Astfel, puteti sa va asigurati ca primiti toate substantele nutritive esentiale pentru a va mentine sanatatea in aceasta perioada speciala.
Alegeti ingrediente proaspete si de calitate pentru a va asigura ca meniurile sunt delicioase si hranitoare. In continaure, iata cateva sugestii de alimente hranitoare si 3 idei de meniuri de post.
Alegeti ingrediente proaspete si de calitate pentru a va asigura ca meniurile sunt delicioase si hranitoare. In continaure, iata cateva sugestii de alimente hranitoare si 3 idei de meniuri de post.
Alimente recomandate in Postul Craciunului
1. Fructe si legume proaspete:
Fructe de sezon, cum ar fi mere, pere, portocale, kiwi si grapefruit.
Legume colorate precum morcovi, varza, broccoli, conopida si spanac.
2. Leguminoase:
Fasole, linte, naut si mazare sunt surse excelente de proteine vegetale si fibre.
3. Cereale integrale:
Ovaz, quinoa, orez integral si hrisca ofera carbohidrati complecsi si fibre.
4. Fructe cu coaja lemnoasa:
Nuci, migdale, alune, nuci de Brazilia - surse bogate de grasimi sanatoase si proteine.
5. Produse integrale:
Paine integrala, paste din faina integrala si orez brun.
6. Legume fermentate:
Varza murata, castraveti murati si alte legume fermentate sunt excelente pentru sanatatea sistemului digestiv.
7. Uleiuri sanatoase:
Ulei de masline extravirgin si ulei de nuca de cocos pentru gatit si salate.
8. Produse lactate vegetale:
Lapte de migdale, lapte de cocos sau lapte de soia ca alternative la produsele lactate.
Idei de meniuri pentru Postul Craciunului
Ziua 1:
Mic dejun: Ovaz cu lapte de migdale, cu fructe proaspete si nuci
Pranz: Supa de legume ai o salata de naut cu rosii, castraveti, masline.
Gustare: Fructe proaspete sau uscate.
Cina: Tofu la gratar cu legume la abur si orez integral.
Ziua 2:
Mic dejun: Smoothie cu banane, spanac si lapte de soia.
Pranz: Supa de linte si o salata de quinoa cu legume si dressing de avocado.
Gustare: Hummus cu morcovi, castraveti sau ardei.
Cina: Spaghette de hrisca cu sos de rosii si legume.
Ziua 3:
Mic dejun: Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe de padure
Pranz: Supa de dovleac si quinoa cu legume la cuptor.
Gustare: Mere coapte cu nuci, gem si scortisoara
Cina: Mancare de fasole verde si o salata de castraveti murati
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.9
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!