Pe 2 mai 2014, FDA a respins cererea companiei germane Bayer de a schimba eticheta de pe ambalaj pentru a putea marketa produsul drept unul care previne atacul de cord in cazul pacientilor care nu au suferit vreodata de afectiuni cardiovasculare. Aspirina i-a adus companiei Bayern, numai anul trecut, un venit din vanzari de 916 milioane de euro.
Aspirina nu a ajutat la prevenirea atacurilor de cord sau a celor cerebrale pentru cei supusi unui risc mare de boli de inima, dar care nu arata simptome, spune un studiu scotian publica in revista American Medical Association in 2010. Persoanele cu risc ridicat au suferit de un numar similar de atacuri de cord sau cerebrale ca cele care au luat o substanta placebo, conform studiului amintit.
Reprezentatii grupului Bayer au declarat ca decizia FDA nu afecteaza indicatiile cardiovasculare ale aspirinei in afectiunile cardiovasculare care au fost aprobate anterior.
In concluzie, pana la noi descoperiri medicale, aspirina nu previne un prim infarct miocardic sau atac cerebral, dar ar putea preveni repetarea lor in cazul pacientilor cu un astfel de istoric medical.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
