Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atacul de cord la tinerele femei nu da intotdeauna dureri de inima

Atacul de cord la tinerele femei nu da intotdeauna dureri de inima
Cand ne gandim la semnatura atacului de cord, durerea in piept este probabil simptomul care ne vine prima data in minte. Dar, conform unui studiu recent, cand vine vorba de femeile tinere si de varsta mijlocie, ele nu vor experimenta acest semn.


„Trebuie sa ne indepartam de imaginea batranului care se strage de piept cand ne gandim la sindrom coronarian acut”, care include atacul de cord si angina pectorala, spune coordonatorul studiului Dr. Louise Pilote, director al Departamentului de Medicina Interna la McGill University Health Center. „Realitatea este ca durerea in piept, varsta si sexul nu mai sunt definitorii pentru atacul de cord.”
Noul studiu se bazeaza pe datele culese de la 1.000 de pacienti tineri inetrnati pentru sindrom coronarian acut. Desi durerea in piept a fost cel mai des intalnit simptom la ambele sexe, cercetatorii au descoperit ca una din cinci femei cu varsta de 55 de ani sau mai tinere nu au experimentat asa ceva. In plus, femeile in general sunt mai putin predispuse sa sufere de acest simptom edcat barbatii.
Cercetatorii nu au gasit nicio asociere intre lipsa durerii in piept si gradul de severitate al atacului de cord.
„Studiul nostru demonstreaza ca tinerii si femeile care intra in camera de garda fara dureri de piept, dar cu alte simptome, cum ar fi slabiciune, dificultati in respirare, aritmii sunt in criza”, a declarat Pilot intr-un comunicat. „Trebuie sa recunoastem acest lucru si sa ne adaptam noilor standarde de evaluare a grupurilor neluate in considerare anterior, cum ar fi femeile tinere.”
In special in cazul femeilor, semnele atacului de cord acopera dureri in brate, de spate, de stomac sau gat, respiratie intretaiata, ameteli si starid e greata si presiune pe piept. Durerile care radiaza la nivelul spatelui, gatului si maxilarului sunt mult mai comune femeilor decat barbatilor. Acest tip de durere poate aparea gradual, dar si brusc, iar daca infarctul se produce in somn, durerea va poate trezi.
Atacul de cord sau infarctul miocardic este o afectiune in care circulatia sangvina la nivelul cordului este blocata brusc, determinand moartea muschiului cardiac prin lipsa de oxigen. Aceasta este o urgenta medicala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac de cord

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016