Fructele de avocado sunt unice. In timp ce majoritatea fructelor constau in principal din carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Valorile nutritionale pentru 100 grame de avocado:
Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata
Vitamina C: 17% din doza zilnica recomandata
Potasiu: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B5: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B6: 13% din doza zilnica recomandata
Vitamina E: 10% din doza zilnica recomandata
>> Mai contine cantitati mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3.
Scade colesterolul
Bolile de inima reprezinta cea mai frecventa cauza de deces din lume. Consumul de avocado are efecte benefice asupra unor factori de risc, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare.
Mai exact, contribuie la reducerea colesterolului, la diminuarea trigliceridelor de sange cu pana la 20% si la cresterea colesterolului HDL (colesterolul “bun”) cu pana la 11%.
Grasimea din avocado ajuta organismul sa absoarba nutrientii din alimentele vegetale
Cand vine vorba de nutrienti, cantitatea totala nu este singurul lucru care conteaza. Este, de asemenea, importanta capacitatea organismului de a absorbi acesti nutrienti esentiali sanatatii. Unele substante nutritive sunt “solubile in grasimi”. Potrivit studiilor, consumul de avocado poate creste absorbtia antioxidantilor cu 2,6 pana la 15 ori. Asadar, avocado nu este doar hranitor, ci contribuie la cresterea valorii nutritive a altor alimente vegetale pe care le consumi.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Valorile nutritionale pentru 100 grame de avocado:
Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata
Vitamina C: 17% din doza zilnica recomandata
Potasiu: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B5: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B6: 13% din doza zilnica recomandata
Vitamina E: 10% din doza zilnica recomandata
>> Mai contine cantitati mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3.
Scade colesterolul
Bolile de inima reprezinta cea mai frecventa cauza de deces din lume. Consumul de avocado are efecte benefice asupra unor factori de risc, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare.
Mai exact, contribuie la reducerea colesterolului, la diminuarea trigliceridelor de sange cu pana la 20% si la cresterea colesterolului HDL (colesterolul “bun”) cu pana la 11%.
Grasimea din avocado ajuta organismul sa absoarba nutrientii din alimentele vegetale
Cand vine vorba de nutrienti, cantitatea totala nu este singurul lucru care conteaza. Este, de asemenea, importanta capacitatea organismului de a absorbi acesti nutrienti esentiali sanatatii. Unele substante nutritive sunt “solubile in grasimi”. Potrivit studiilor, consumul de avocado poate creste absorbtia antioxidantilor cu 2,6 pana la 15 ori. Asadar, avocado nu este doar hranitor, ci contribuie la cresterea valorii nutritive a altor alimente vegetale pe care le consumi.
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
