Fructele de avocado sunt unice. In timp ce majoritatea fructelor constau in principal din carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Valorile nutritionale pentru 100 grame de avocado:
Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata
Vitamina C: 17% din doza zilnica recomandata
Potasiu: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B5: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B6: 13% din doza zilnica recomandata
Vitamina E: 10% din doza zilnica recomandata
>> Mai contine cantitati mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3.
Scade colesterolul
Bolile de inima reprezinta cea mai frecventa cauza de deces din lume. Consumul de avocado are efecte benefice asupra unor factori de risc, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare.
Mai exact, contribuie la reducerea colesterolului, la diminuarea trigliceridelor de sange cu pana la 20% si la cresterea colesterolului HDL (colesterolul “bun”) cu pana la 11%.
Grasimea din avocado ajuta organismul sa absoarba nutrientii din alimentele vegetale
Cand vine vorba de nutrienti, cantitatea totala nu este singurul lucru care conteaza. Este, de asemenea, importanta capacitatea organismului de a absorbi acesti nutrienti esentiali sanatatii. Unele substante nutritive sunt “solubile in grasimi”. Potrivit studiilor, consumul de avocado poate creste absorbtia antioxidantilor cu 2,6 pana la 15 ori. Asadar, avocado nu este doar hranitor, ci contribuie la cresterea valorii nutritive a altor alimente vegetale pe care le consumi.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Valorile nutritionale pentru 100 grame de avocado:
Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata
Vitamina C: 17% din doza zilnica recomandata
Potasiu: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B5: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B6: 13% din doza zilnica recomandata
Vitamina E: 10% din doza zilnica recomandata
>> Mai contine cantitati mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2 si vitamina B3.
Scade colesterolul
Bolile de inima reprezinta cea mai frecventa cauza de deces din lume. Consumul de avocado are efecte benefice asupra unor factori de risc, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare.
Mai exact, contribuie la reducerea colesterolului, la diminuarea trigliceridelor de sange cu pana la 20% si la cresterea colesterolului HDL (colesterolul “bun”) cu pana la 11%.
Grasimea din avocado ajuta organismul sa absoarba nutrientii din alimentele vegetale
Cand vine vorba de nutrienti, cantitatea totala nu este singurul lucru care conteaza. Este, de asemenea, importanta capacitatea organismului de a absorbi acesti nutrienti esentiali sanatatii. Unele substante nutritive sunt “solubile in grasimi”. Potrivit studiilor, consumul de avocado poate creste absorbtia antioxidantilor cu 2,6 pana la 15 ori. Asadar, avocado nu este doar hranitor, ci contribuie la cresterea valorii nutritive a altor alimente vegetale pe care le consumi.
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 12 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!