Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este bine sa stim, din punct de vedere al sanatatii, despre post

Ce este bine sa stim, din punct de vedere al sanatatii, despre post
daca postul dauneaza sanatatii sau, dimpotriva, este recomandat si pentru purificarea, detoxifierea organismului. Pentru persoanele fara probleme de sanatate, postul aduce beneficii organismului cu conditia respectarii urmatoarelor cerinte: - in toate zilele cu dezlegare la peste consumati peste! Este mai sanatos sa-l preparati la cuptor, nu prajit. Alegeti in primul rand pestele gras si pastravul; - pentru a suplini cat mai bine calciul oferit de lactate, consumati in zilele de post branza tofu si lapte de soia cu adaos de calciu, soia (doar soia boabe, care se gaseste la plafar), broccoli, portocale, ceapa si apa minerala; - consumati, dintre vegetale, si alimente cu un raport mare intre cantitatea de proteine si numarul de calorii. Aceste alimente sunt legumele boabe, in ordinea urmatoare: soia, linte, fasole. Mazarea are un continut scazut de proteine; - nu consumati margarina; - mancati, (mai ales) cand tineti post, samburi cruzi. Cei mai recomandati sunt cei de nuca, de dovleac si de floarea-soarelui. Ce beneficii pentru sanatate aveti daca tineti post? Beneficiile majore ale postului sunt cele legate de reducerea colesterolului si intinerirea sistemului cardiovascular, detoxifiere, reducerea stresului oxidativ si diminuarea stresului (psihic). In ce situatii postul este nerecomandat pentru organism? Postul este nerecomandat: - gravidelor si copiilor ; - celor cu afectiuni hepatice (care este indicat sa consume si branza dulce de vaci si carne slaba); - bolnavilor de diabet; - persoanelor cu deficit de calciu si bolnavilor de osteoporoza; - in anumite cazuri specifice, persoanelor cu anemie (de exemplu, daca anemia este cauzata de un deficit de vitamina B). Ca si sfat general, daca postiti este preferabil sa va consultati inainte de a incepe postul si medicul de familie, care are fisa dumneavoastra medicala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0