Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bursele si euro scad puternic dupa o declaratie a cancelarului Merkel: Germania nu vrea ca declaratia UE sa ceara BCE sa continue achizitiile de obligatiuni

Bursele si euro scad puternic dupa o declaratie a cancelarului Merkel: Germania nu vrea ca declaratia UE sa ceara BCE sa continue achizitiile de obligatiuni
Germania se opune unei prevederi din proiectul de acord al UE pentru summit-ul de miercuri, care sustine ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa continue achizitiile de obligatiuni suverane de pe pietele secundare, a declarat cancelarul Angela Merkel. "Aceasta prevedere nu are acordul nostru", a afirmat Merkel, adaugand ca Germania nu vrea ca declaratia politicienilor sa spuna BCE ce are de facut.


Merkel a lasat deschisa intrebarea daca BCE va face o declaratie in aceasta privinta.

Potrivit unui proiect obtinut de Reuters, liderii din zona euro vor cere BCE sa continue "masurile non-standard, in actualele circumstante exceptionale", expresie care, potrivit unor surse comunitare, se refera la achizitiile bancii de obligatiuni ale unor tari precum Italia si Spania.

"Sustinem pe deplin BCE in actiunile sale dea asigura stabilitatea preturilor in zona euro, inclusiv masurile non-standard din conditiile actuale exceptionale de pe piata financiara", se arata in proiect.

Merkel a reactionat rapid la Berlin, precizand ca formularea nu este acceptata de Germania.

"Negociem (guvernul german n.r.) pentru o obtine o declaratie din partea BCE, referitoare la strategia viitoare a bancii, dar si la pozitia institutiei fata de proiectul concluziilor summit-ului", a aratat cancelarul.

Ea a explicat ca nu vrea sa existe neintelegerea ca politicienii "asteapta ceva de la BCE".

Merkel a adaugat ca fraza in discutie nu afirma ca sunt posibile achizitii de obligatiuni de pe piata secundara, ci doar ca vor continua masurile non-standard.

Bursele si euro scad puternic dupa declaratii ale lui Merkel

Bursele la nivel mondial si euro s-au depreciat puternic marti, dupa ce cancelarul german Angela Merkel a facut declaratii care au redus sperantele ca politicienii europeni vor lua masuri curajoase pentru rezolvarea crizei datoriilor din zona euro.

Increderea investitorilor a fost afectata si de informatia ca o reuniune a ministrilor de Finante ai tarilor UE a fost anulata, dar analistii au notat ca intalnirea nu este summit-ul liderilor Uniunii, care va avea loc.

Indicele mondial al actiunilor MSCI este in scadere cu 0,6%.

In SUA, indicele Dow Jones este in declin cu 0,94%, Standard&Poor's cu 1,06%, iar Nasdaq cu 1,09%.

In Europa, indicele FTSEurofirst 300 este in coborare cu 0,8%, dupa ce a atins un maxim al ultimelor 11 saptamani in timpul tranzactiilor.

Euro s-a depreciat cu 0,2%, la 1,3892 dolari pe unitate, dupa un maxim al sedintei de 1,3959 dolari pe unitate.

Pe piata petrolului, pretul titeiului Brent a scazut cu 1,08 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a urcat cu 2,19 dolari, la 93,46 dolari pe baril.

BCE cumpara obligatiuni italiene si spaniole de peste doua luni, in incercarea de a determina scaderea randamentelor datoriilor si a costurilor de finantare.

Investitorii sunt ingrijorati ca ambele state ar putea sa urmeze acelasi parcurs ca Grecia, Irlanda si Portugalia, care au fost nevoite sa primeasca sprijin financiar din partea UE si FMI.

In total, BCE a cumparat obligatiuni ale unor tari vulnerabile din zona euro in valoare de 170 de miliarde de euro, contribuind la tinerea sub control a spread-ului randamentelor fata de cele germane.

Achizitiile de obligatiuni efectuate de BCE au divizat atat conducerea bancii cat si opinia publica din Germania, in problema daca institutia ar trebui sa se indeparteze de la principalul sau obiectiv, de combatere a inflatiei.

Numerosi analisti sustin ca singura cale prin care tarile din zona euro se pot proteja de presiunile din piata si pot recastiga increderea acesteia este de a plasa BCE in centrul planului de salvare a tarilor indatorate.

Franta insista ca BCE sa joace un astfel de rol major, dar Germania si Comisia Europeana considera ca ar fi incalcata legislatia UE.

Avand in vedere acest impas, liderii din zona euro sunt asteptati miercuri sa aprobe cresterea puterii financiare a Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara si asigurarea partiala pentru default a obligatiunilor, fara implicarea BCE in acest proces.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre merkel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre germania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obligatiuni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre achizitii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0