SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci

Cele mai bune parti din fructe si legume pe care nu le mananci
Ni se recomanda sa consumam una pana la doua portii de fructe si doua pana la trei portii de legume pe zi. Dar ar fi mult mai usor sa ne atingem aceste obiectiv daca nu am arunca atatea bucatele si particele din fructele si legumele favorite. Da, vorbim despre seminte, tulpini, frunze si coji pe care credeai ca trebuie sa le arunci. Se pare ca si acestea au beneficii pentru sanatate.


Un antioxidant numit chercetina se afla in coaja de mere, furnizand beneficii pentru plamani si creier. Coaja de mere are mai multe fibre si vitamine decat pulpa fructului.
Coaja de portocale.
Conform unui studiu din 2004, o substanta chimica din coaja de portocale si din alte citrice are ca efect scaderea colesterolului, mai mult chiar decat unele medicamente ce se rpescriu pentru aceasta afectiune. Bioflavonoizii contribuie si la protejarea inimii impotriva bolilor si inflamatiilor. Nu te ingrijora, nu trebuie sa te apuci sa rontai pur si simplu coaja, ci sa dai prin razatoare pentru a o adauga in retetele tale favorite.
Frunzele de sfecla rosie.
Desi culegem aceste legume pentru radacina, initial ele au fost cultivate pentru frunze. Gateste-le pentru a obtine fibre, calciu, fier si vitaminele A si K. 
Coaja de pepene rosu.
Pepenele contine un aminoacid numit L-citrulina despre care se crede ca imbunatateste performanta atletica si diminueaza durerea musculara. Dar s-a descoperit ca citrulina, care ajuta si la indepartarea nitrogenului din sange, exista si in coaja pepenelului.
Coaja de cartof.
Pulpa cartofului are multe de oferit, dar, coaja ofera mai multe fibre, contine si vitamine B, vitamina C, fier, calciu si potasiu, printre altele. Cand mai faci cartofi copti la cuptor, mananca-i cu coaja cu tot.
Semintele de dovleac cu coaja cu tot.
O jumatate de cana de seminte de dovleac contine doza recomandata de magneziu. Daca ai prea putin magneziu in corp, vei suferi cu inima, vei avea dureri de cap si vei fi predispusa la osteoporoza. Semintele de dovleac sunt bogate si in fier si proteine, dar si in fitosteroli care reduc colesterolul „rau”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016