Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot
4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot

Nu ne gandim la asta, dar si plantele au modul lor de a se lupta cu stresul. Pentru a se proteja, isi concentreaza compusii care le vindeca in straturile exterioare, similar modului in care noi, oamenii, ne construim fortarete pentru a tine dusmanii la distanta.


Si, totusi, renuntam adesea la coaja alimentelor, neintelegand cat de importanta poate fi aceasta pentru noi. Data viitoare cand mananci unul din produsele de mai jos, nu renunta la coaja.
Migdale: Nu cumpara migdale fara coaja aceea maronie, caci ea protejeaza sistemul digestiv. Un studiu publicat in Journal of Nutrition spune ca aceasta are flavonoizi importanti care, combinati cu vitamina E din pulpa, ajuta la scaderea colesterolului. Cand mananci migdale decojite, puterea de reducere a LDL-ului este diminuata.
Citrice: Pune coaja de portocala rasa in deseturi (cumpara varietati organice insa). Incearca sa pui zoaja de lamaie si in paste. Ai incercat vreodata coaja rasa de grapefruit in salate? E delicioasa. Coaja de portocale inmuiata in ciocolata este delicioasa si buna pentru sanatate. Si asta pentru ca exista de patru ori mai multe fibre in coaja citricelor decat in fructele insesi. Mai mult, un studiu din 2013 arata cum coaja de portocala contine un compus natural care lupta impotriva cancerului.
Merele: Cu cat patrunzi mai adanc in mar, cu atat gasesti mai putini nutrienti. Bucura-te de fruct cu totul. Studiile araat cum coaja de mar ajuta la reducerea colesterolului rau si a grasimilor din sange, protejandu-ne de boli de inima, obezitate si diabet. Coaja ajuta la hranirea muschilor, prevenind atrofierea acestora in anii tarzii ai vietii.
Ceapa: Surprinzator, cercetarile arata ca foita de ceapa are flavonoizi, substante antiinflamatorii si antioxidanti. Pune ceapa cu totul in supa si, la sfarsit, o poti indeparta, dar vei avea sanse mai mari sa fructifici puterile ei vindecatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE invatatori


Sa dati… sau sa luati DEFINITIVATUL  Dvs ce v-ati propus “Sa iau Definivatul inseamna sa-mi implinesc visul din copilarie acela de a deveni omul care formeaza copiii de la primii pasi in scoala ” mi-a raspuns o tanara de 24 de ani care-si lua notite despre programa definitivat 2019 Daca vreti… sa va pregatiti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sursa foto: www.sxc.hu



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flavonoizi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scaderea colesterolului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Spune-ne opinia ta despre "4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 9 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot"

Gabi @ 04-Sep-2013
"Sa inteleg ca ne sfatuiti sa mancam coaja citricelor? In Romania? Articole fabricate cu copy-paste poate face oricine. Coaja citricelor este tratata cu tot felul de substante chimice care nu se elimina prin spalare. Verificati si exprimarea "fructele insisi"."
mariana sebe @ 30-Aug-2013
"Foarte interesante sfaturile voastre,felicitari!"

Cele mai citite articole

Atunci cand iti alegi parfumul, dincolo de aromele pe care le preferi, trebuie sa tii cont si de ce ...
Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Budinca de chia se face mult, mult mai repede fata de alte preparate similare. Iti propunem sa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0