Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot
Nu ne gandim la asta, dar si plantele au modul lor de a se lupta cu stresul. Pentru a se proteja, isi concentreaza compusii care le vindeca in straturile exterioare, similar modului in care noi, oamenii, ne construim fortarete pentru a tine dusmanii la distanta.


Si, totusi, renuntam adesea la coaja alimentelor, neintelegand cat de importanta poate fi aceasta pentru noi. Data viitoare cand mananci unul din produsele de mai jos, nu renunta la coaja.
Migdale: Nu cumpara migdale fara coaja aceea maronie, caci ea protejeaza sistemul digestiv. Un studiu publicat in Journal of Nutrition spune ca aceasta are flavonoizi importanti care, combinati cu vitamina E din pulpa, ajuta la scaderea colesterolului. Cand mananci migdale decojite, puterea de reducere a LDL-ului este diminuata.
Citrice: Pune coaja de portocala rasa in deseturi (cumpara varietati organice insa). Incearca sa pui zoaja de lamaie si in paste. Ai incercat vreodata coaja rasa de grapefruit in salate? E delicioasa. Coaja de portocale inmuiata in ciocolata este delicioasa si buna pentru sanatate. Si asta pentru ca exista de patru ori mai multe fibre in coaja citricelor decat in fructele insesi. Mai mult, un studiu din 2013 arata cum coaja de portocala contine un compus natural care lupta impotriva cancerului.
Merele: Cu cat patrunzi mai adanc in mar, cu atat gasesti mai putini nutrienti. Bucura-te de fruct cu totul. Studiile araat cum coaja de mar ajuta la reducerea colesterolului rau si a grasimilor din sange, protejandu-ne de boli de inima, obezitate si diabet. Coaja ajuta la hranirea muschilor, prevenind atrofierea acestora in anii tarzii ai vietii.
Ceapa: Surprinzator, cercetarile arata ca foita de ceapa are flavonoizi, substante antiinflamatorii si antioxidanti. Pune ceapa cu totul in supa si, la sfarsit, o poti indeparta, dar vei avea sanse mai mari sa fructifici puterile ei vindecatoare.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flavonoizi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scaderea colesterolului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016