Acidul acetic este ingredientul activ din otet. Este adesea folosit ca si conservant natural, informeaza Ehow.com.
Zaharul contribuie la conservarea alimentelor prin absorbtia apei in exces. Fara apa, microorganismele nu se pot dezvolta in interiorul unui aliment. Zaharul ajuta gemurile, jeleurile, muraturile si marmeladele sa ramana proaspete pentru mai multe saptamani, chiar si dupa ce recipientele au fost deschise.
.jpg)
Sarea a fost mult timp folosita pentru a preveni alterarea carnii si pestelui. Ca si zaharul, sare inhiba dezvoltarea microorganismelor prin reducerea cantitatii de apa continuta de alimentele respective. Sarea este, de asemenea, folosita pentru mentinerea prospetimii alimentelor conservate.
Uleiul mentine prospetimea alimentelor prin prevenirea dezvoltarii microorganismelor in produsele alimentare. Uleiul reduce, de asemenea, oxidarea unui produs alimentar, fapt care ajuta la prevenirea alterarii.
Unele condimente printre care se numara cuisoarele, mustarul, salvia, cimbrul, rozmarinul si oregano intarzie dezvoltarea microorganismelor reducand, in acelasi timp, rata de oxidare. Aceste condimente sunt conservanti naturali eficienti datorita nivelurilor ridicate de antioxidanti.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
