Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti influenteaza religia viata

Cum iti influenteaza religia viata
Ieri, la un semafor, am vazut cum o femeie imbrobodita s-a oprit sa smulga un afis, reclama la un salon de masaj, de pe un stalp. A rupt hartia, a mototolit-o si a bagat-o in buzunar, caci nu avea nicun cos prin preajma. A plecat apoi linistita mai departe. Am inceput apoi sa ma gandesc la cate de mult iti ifluenteaza viata faptul ca esti religios.


O alta intalnire cu o persoana religioasa am avut-o cand am iesit cu copilul cel mic de la doctor si acesta urla de mama focului. Nu a vrut niciun taxi sa ma duca pana acasa, iar cu tramvaiul nu puteam merge, caci copilul se tavalea pe jos. S-a oprit un domn, mi-a deschis usa si i-a cantat copilului pana acasa, de a ajuns, intr-un final, sa-l faca sa rada. Pe fundal s-a auzit mereu Radio Trinitas. Inainte sa cobor, domnul taximetrist a luat imediat o comanda. „Vezi, bebe, ca mi-ai purtat noroc?”, a zis zambind.
Multi oameni adera la religie pentru a-si salva sufletul, dar se pare ca participarea curenta la activitati religioase este buna si pentru trup si minte. Haideti sa trecem impreuna in revista cateva moduri in care religia ii face pe oameni mai fericiti si mai sanatosi:
Te ajuta sa rezisti in fata mancarii nesanatoase.
Religia ii face pe oameni sa simta ca au mai putin control asupra propriei vieti, dar si abilitati suplimentare de a rezista tentatiei. Intr-un studiu publicat in 2012 in revista Personality and Social Psychology, cercetatorii le-au oferit studentilor referinte la Dumnezeu in teste si jocuri. Fata de cei care au considerant referintele placute, dar non-religioase, ceilalti au simtit ca au mai putin control asupra carierelor lor viitoare, dar au fost si mai bine pregatiti sa reziste tentatiilor nesanatoase. Cu alte cuvinte, gandul la divinitate te poate coplesi sau te poate ajuta, in functie de ce palier al vietii vrei sa stapanesti.
...Dar te poate ingrasa.
Daca te gandesti la Dumnezeu rezisti tentatiei in fata junk food, dar vointa demonstrata in timpul studiului de laborator nu se traduce si in obiceiuri sanatoase in viata reala. Conform unui studiu prezentata de Asociatia Americana pentru Sanatatea Inimii in 2011, tinerii care participa in mod curent la activitati religioase sunt cu 50% mai predispusi sa fie obezi la maturitate decat cei care nu merg la biserica. Numai ca studiul nu vorbeste despre starea generala de sanatate, caci persoanele religioase tind sa traiasca mia mult, mai ales ca fumeaza mai putin.
Iti pune un zambet pe fata.
Persoanele religioase tind sa fie mai fericite decat necredinciosii. Si asta nu este rezultatul unei anume credinte, ci al socializarii pe care ti-o ofera participarea la slujbe. 
Iti creste stima de sine.
In functie de unde stai, teligia te poate ajuta sa te simti ca facand paret a unei culturi mai ample. Persoanele religioase au o stima de sine mai ridicata si se adapteaza mai bine din punct de vedere psihologic. Dar beneficiile religioase stau in picioare numai pentru cei care traiesc in tari unde religia ete raspandita si importanta. Cu alte cuvinte, religia te ajuta in Turcia, dar si nu si daca esti suedez.
Alina anxietatea.
Daca esti religios, cand te gandesti la Dumnezeu uiti de anxietatea provocata de greselile pe care le faci. Cu alte cuvinte, credinciosii pot sa apeleze la religie pentru a trece mai usor peste greutati. Necredinciosii devin mai stresati cand fac greseli si se gandesc la Dumnezeu.
Scade tensiunea arteriala.
Oamenii care merg la biserica des au o tensiune mai mica, conform unui studiu din Norvegia efectuat in 2011. Rezultatele sunt cu adevarat impresionante, mai ales ca norvegienii nu sunt foarte credinciosi. Participantii la studiu care s-au dus la biserica de cel putin trei ori intr-o luna au avut tensiunea cu unul pana la doua procente mai scazuta decat restul, rezultate similare studiilor efectuate in Statele Unite.

Sursa: LiveScience
Foto: Flickr
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre religia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre norvegia

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016