Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa il faci sa manance pe copilul care nu vrea

Cum sa il faci sa manance pe copilul care nu vrea
E stiut, ora mesei poate fi o problema spinoasa cand copilul este mic. Ba nu vrea sa manance, ba ia o lingurita si o scuipa afara, ba face mofturi la mancare, ba se rasfata. Tu ce sa faci? Ii pui in fata tot felul de variante, te rogi sa manance, mai te trezesti cu mancare in cap si tot asa. Desigur, exista si copii care mananca orice si ar linge si farfuria dupa, dar pentru cei mai mofturosi la mancare, iata cateva sfaturi despre cum sa il faci sa manance.


Incadrez articolul la copii de 1-3 ani pentru ca eu cred ca aceasta perioada este extrem de importanta in dezvoltarea copiilor si ca atunci se pun pietrele de temelie ale vietii lui de mai incolo. Daca cel mic face mofturi la mancare, ai grija ca si atitudinea ta vizavi de ora mesei sa fie la fel de iubitoare si intelegatoare ca in alte ocazii.

In primul rand, asigura-te ca nu ii este sete
E foarte posibil sa nu fie un mofturos. Unii copii si chiar si adultii, nu pot sa manance daca le este sete. Este si normal, cum sa te gandesti la mancare cand simti ca te arde setea si ai gura uscata. La copii este la fel. Da-i sa bea putina apa chiar daca este ora mesei, cam 10-30 ml sau putin mai mult daca cere, in functie de varsta; daca mai cere, ii mai poti da dupa ce a mancat jumatate din portia de mancare. In timp, ai grija sa ii dai sa bea cu ceva timp inainte de masa, astfel incat sa nu mai simta senzatia de sete in timpul mesei.

Prepara-i felurile favorite
Pregateste-i felurile de mancare favorite in care sa incorporezi si alte ingrediente, fara ca el sa isi dea seama. De exemplu, daca nu ii plac ardeii in ciorba (nici mie nu imi place pielita lor), poti apela la un truc: taie-i marunt, un cubulete de 2 mm - ciorba va fi gustoasa, tu fericita, iar copilul nu va mai vedea nici un ardei.

Daca face mofturi la mancare si refuza orice altceva decat mancarea preferata, renunta - macar o data, sa vezi ce se intampla. Chiar daca inseamna sa manance trei zile la rand aceeasi mancare, lasa-l. Dupa trei zile, se va satura de orice ii placea pana atunci.

In cele din urma, daca nu vrea sa manance, poate ca are dreptate si nu ii este foame, intr-adevar. Nu insista, unii copii mananca la insistentele parintilor, dar o fac in sila si vomita mai tarziu. Chiar daca sare o masa, pana la urma tot i se va face foame, nu va mai fi mofturos si va veni singur sa ceara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mofturos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0