Ingrediente necesare pentru prajitura Alba ca zapada
Foi:
- 10 linguri lapte,
- 10 linguri zahar,
- 10 linguri ulei,
- 1 lingurita amoniac stins in otet,
- 2 oua,
- sare,
- faina cat cuprinde.
Crema:
- 1 litru lapte,
- 8 linguri rase faina,
- 6 linguri rase zahar,
- zeama si coaja de la o lamaie,
- 200 g unt.
Cum prepari prajitura Alba ca zapada
Foi:
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de tare.
Se coc 3-4 foi pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Se pune faina in 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert, se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Se lasa compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Cand este aproape rece, se pune untul putin cate putin, amestecand energic. La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si rom, dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie, crema, foaie.
Se pune tava la rece pana a doua zi. Se taie prajitura si se pudreaza cu zaharul pudra.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!