Ingrediente necesare pentru prajitura Alba ca zapada
Foi:
- 10 linguri lapte,
- 10 linguri zahar,
- 10 linguri ulei,
- 1 lingurita amoniac stins in otet,
- 2 oua,
- sare,
- faina cat cuprinde.
Crema:
- 1 litru lapte,
- 8 linguri rase faina,
- 6 linguri rase zahar,
- zeama si coaja de la o lamaie,
- 200 g unt.
Cum prepari prajitura Alba ca zapada
Foi:
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de tare.
Se coc 3-4 foi pe dosul tavi presarate cu faina.
Crema:
Se pune faina in 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.
Cand laptele da in fiert, se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.
Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Se lasa compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Cand este aproape rece, se pune untul putin cate putin, amestecand energic. La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si rom, dupa preferinta.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie, crema, foaie.
Se pune tava la rece pana a doua zi. Se taie prajitura si se pudreaza cu zaharul pudra.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
