SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10

de Claudia Dorneanu la 2018-02-20
Prajitura Alba ca Zapada: secretul unui desert de nota 10
Invata sa prepari cea mai buna prajitura Alba ca zapada! Iata in ce consta secretul care te ajuta sa obtii un desert de nota 10. Cu ajutorul acestei retete vei reusi sa ii impresionezi pana si pe cei mai mofturosi din casa.



Ingrediente necesare pentru prajitura Alba ca zapada

Foi:
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri ulei,
  • 1 lingurita amoniac stins in otet,
  • 2 oua,
  • sare,
  • faina cat cuprinde.

Crema:
  • 1 litru lapte,
  • 8 linguri rase faina,
  • 6 linguri rase zahar,
  • zeama si coaja de la o lamaie,
  • 200 g unt.

Cum prepari prajitura Alba ca zapada

Foi:

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de tare.

Se coc 3-4 foi pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:
Se pune faina in 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.

Cand laptele da in fiert, se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.

Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Se lasa compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Cand este aproape rece, se pune untul putin cate putin, amestecand energic. La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie si rom, dupa preferinta.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie, crema, foaie.

Se pune tava la rece pana a doua zi. Se taie prajitura si se pudreaza cu zaharul pudra.

Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulciuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alba ca zapada

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crema

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016