Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa nu te ingrasi. Ce ai voie sa mananci seara

de Camelia Diaconu la 2020-06-30
Cum sa nu te ingrasi. Ce ai voie sa mananci seara
Din teama de a nu acumula kilograme in plus, tot mai multe femei aleg sa nu mai manance seara, dupa ora 7, niciun aliment si asta indiferent de ora la care merg la somn. Insa, nu este tocmai cel mai recomandat lucru, mai ales daca stomacul cere. Specialistii in nutritie au descoperit alimente care pot fi consumate seara, la orice ora, pentru ca nu ingrasa si, mai mult de atat, contribuie si la un somn linistit. Iata care sunt recomandarile!


Alimente care nu ingrasa si pe care le poti manca la orice ora
 

Cand vrei sa iti pastrezi greutatea corporala si sa nu mai acumulezi kilograme in plus, cel mai important aspect este sa  consumi totul cu moderatie. Portiile sa fie mici, dar suficiente cat sa iti asigure necesarul de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametrii normali. Am tot auzit ca nu este indicat sa mancam seara din diferite motive, iar cel mai important este acela ca te ingrasi mult mai repede.
 
Ei bine, seara nu este recomandat sa consumi alimente grele, bogate in grasimi, dar nici portii mari de mancare deoarece se poate ingreuna procesul de digestie. Daca ajungi sa dormi in scurt timp, atunci somnul nu va fi unul tocmai linistit. Insa, sunt si alimente care te pot ajuta sa scapi de senzatia de foame si in acelasi timp sa te pregateasca pentru un somn linistit.
 
Cereale naturale. Cerealele integrale, 100% naturale, fara conservanti si coloranti artificiali si fara adaos de zahar pot reprezenta gustarea ideala in miez de noapte. Nu ingrasa, asa ca poti consuma o portie fara nicio problema atunci cand iti este foame. Mai mult de atat, pentru un somn linistit, le poti consuma impreuna cu un pahar de lapte cald. Laptele te va linisti si te va ajuta sa adormi mult mai repede.
 
Banane. Sunt recomandate atat dimineata la micul dejun, pentru a imbunatati digestia, dar si seara, pentru ca iti ofera senzatia de satietate atunci cand stomacul iti cere. Bananele contin potasiu si magneziu, suplimentele de care corpul are nevoie pentru a adormi mai usor seara.
Cirese. Este sezonul cireselor, asa ca, o portie de cirese seara este tocmai buna. Ciresele pot imbunatati calitatea somnului si te pot ajuta sa te odihnesti mai bine. Poti consuma chiar si un pahar de suc de cirese. 
 
Masline. O gustare mica menita sa te ajute sa iti potolesti foamea o poate constitui si o portie mica de masline. Grasimile mono-saturate din compozitia maslinelor te pot ajuta sa ajungi la senzatia de satietate si sa te odihnesti mai bine. 
 
Castraveti murati. Cine s-ar fi gandit ca o portie de castraveti murati te poate ajuta sa scapi de foamea tarzie. Ei bine, datorita probioticelor din compozitie, castraveti nu doar ca iti vor potoli foamea, dar te vor si ajuta sa iti imbunatatesti digestia.
 
Seminte. Nuci, seminte de dovleac sau seminte de quinoa, fiecare dintre aceste alimente au puterea de a te ajuta sa razbesti foamea pe timp de noapte. Contin aminoacizi ceea ce te va ajuta sa te eliberezi de stres si sa iti induci o stare de somn mult mai repde. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0