Studiile arata ca consumul de peste aduce numeroase beneficii pentru sanatate, asadar este important sa stii care sunt cele mai sanatoase tipuri de peste.
Acestea sunt cele mai indicate tipuri de peste!
Ton
Tonul reprezinta un peste de apa sarata care face parte din familia Scombridae, ordinul Perciformes, pesti de valoare gustativa si comerciala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului impresionant de vitamine, minerale si compusi organici gasiti in carnea de ton, la care se adauga antioxidanti si proteine, fara grasimi mult prea saturate sau sodiu.
Tonul are, de asemenea, niveluri impresionante de seleniu, fosfor, fier, magneziu si potasiu. In ce priveste vitaminele, carnea de ton ofera organismului vitamina B12 si niacina, precum si o cantitate semnificativa de vitamina B6 si riboflavina.
Hering
Heringul este o alegere excelenta pentru o alimentatie sanatoasa deoarece ofera beneficii uimitoare pentru organism, cum ar fi - imbunatatirea sanatatii inimii.
Circa 85 de grame de hering ofera 135 de calorii, 15 grame de proteine si 8 grame de grasime.
Acest peste este, de asemenea, bogat in seleniu, acizi grasi, Omega 3, vitamina B, vitamina D, fier, magneziu, calciu si potasiu.
Sardine
Sardinele reprezinta o sursa buna de antioxidanti, cu putine calorii, motiv pentru care sunt recomandate in regimurile de slabire, desi au capatat un renume negativ deoarece sunt intalnite des sub forma de conserve.
Sardinele se regasesc in Atlantic, Pacific si Marea Mediterana. Ele se hranesc numai cu plancton, ceea ce inseamna ca nu contin niveluri ridicate de mercur.
Macrou
Macroul se remarca prin continutul bogat in acizi grasi Omega-3, precum si vitamina B12 (aproape 700% din necesarul zilnic), la care se adauga minerale, cum ar fi - seleniu, cupru, fosfor si magneziu.
Acest tip de peste are, de asemenea, in compozitie cantitati mici de vitamina A, potasiu, zinc si sodiu.
Datorita acestui profil impresionant de nutrienti, macroul ramane unul dintre cele mai consumate tipuri de pesti din lume.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Papaya si beneficiile sale pentru sanatate
Sursa foto: pexels.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole