Pufuletii cu diverse arome (de branza, cascaval, pizza, etc) contin un colorant artificial numit tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.
Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sanatate, care ofera pufuletilor culoarea galbena. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara.
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca tartrazina poate provoca tulburari de vedere, dificultati de respiratie si eczeme.
Noi te sfatuim sa NU cumperi copiilor pufuleti cu diverse arome pentru ca acestia contin tartrazina, colorantul despre care vorbeam mai sus. Tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora.
.jpg)
E102 (tartrazina) se mai gaseste si in bauturile alcoolice si nonalcoolice, produse de cofetarie, bomboane, guma de mestecat, creme, biscuiti, branza topita, supe instant, snacksuri, sosuri, maioneze.
Alegeti pufuletii fara aditivi, fara arome si cu un procent mic de sare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen axate pe modelel PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Persoanele cu afectiuni dermatologice, cardiovasculare, femeile insarcinate si care alapteaza, diabeticii si persoanele supraponderale ar trebuie sa evite consumul de pufuleti cu aroma de branza, cascaval sau pizza.
Sursa foto: www.sxc.hu
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!