Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum percepe organismul nostru mancarea de tip fast food

de Alina Ilie la 2021-04-27
Cum percepe organismul nostru mancarea de tip fast food
Consumul de mancare tip fast food este un subiect des adus in discutie. Produsele de tip fast-food contin extrem de multe calorii si ofera la o singura masa tot numarul de calorii necesar pentru intreaga zi. Un nou studiu demonstreaza ca aceste alimente provoaca o reactie in lant in sistemul imunitar, similara cu cea care apare in cazul infectiilor. Ca urmare a acestei reactii, in organism creste riscul dezvoltarii unor boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat si arterioscleroza


Mancarea de tip fast-food contine o doza mare de grasimi saturate, de glucide si sare care perturba metabolismul.

Un nou studiu efectuat pe soarecii de laborator a demonstrat faptul ca alimentatia de tip occidental, bogata in grasimi saturate, zahar si sare si lipsita de legume proaspete duce la cresterea numarul celulelor imune din sange. Specialistii in nutritie au afirmat recent ca organismele noastre percep mancarea de tipul fast food ca o infectie bacteriana si astfel reactioneaza ca atare.

Cresterea numarului de celule albe (granulocite si monocite) a indicat ca anumite gene responsabile pentru generarea celulelor imunitare au fost activate de dieta. Acest aspect este important intrucat se stie din studiile anterioare ca genele "memoreaza" atacurile biologice si produc in mod constant granulocite si monocite.

„Dieta nesanatoasa a condus la o crestere neasteptata a numarului anumitor celule imune din sangele soarecilor, in special la granulocite si monocite”, a declarat Anette Christ de la Universitatea din Bonn, Germania, co-autarea studiului.

Altfel spus, odata ce corpul a inceput sa reactioneze la o dieta de tip fast-food, intoarcerea la o dieta sanatoasa poate sa nu fie suficienta pentru a produce schimbari in producerea celulelor imunitare. Aceasta stare de alarma a organismului declansata de consumul de hrana intens procesata ar putea ramane activa mai mult timp dupa consumarea acestor mancaruri.

Potrivit cercetatorului Eicke Latz de la Universitatea din Bonn, revenirea la un regim alimentar sanatos poate sa nu fie suficienta pentru a anula complet modificarile survenite in sange, iar acest lucru are anumite implicatii pentru sanatatea noastra generala.


Sursa: sciencealert.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fast food

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infectie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie nesanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0