Cum sa iti refaci flora intestinala in mod natural
de
Elena Alina Constantinescu la 2017-12-13

Flora intestinala are un rol cheie in procesul de digestie, de asimilare a nutrientilor si de creere a unui pH optim al colonului. In randurile de mai jos vei afla cum sa iti refaci flora intestinala in mod natural.
Este important de stiut care sunt factorii care pot perturba nivelul bacteriilor la nivel intestinal: antibioticele, anticonceptionalele, anumite boli digestive sau chiar stresul. O flora intestinala dezechilibrata poate favoriza infectii urinare, acnee, balonare si constipatie.
De asemenea, dieta nesanatoasa poate distruge flora intestinala, drept pentru care este esential sa consumi alimente sau suplimente care ajuta la refacerea sa, cum ar fi iaurturile, muraturile, branzeturile. Pentru a te proteja impotriva bolilor de sezon dar si pentru imbunatatirea imunitatii generale a organismului, medicii spun ca probioticele nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie.
Probioticele repopuleaza intestinul cu bacterii prietenoase dupa distrugerea lor din cauza administrarii de antibiotice, constituie o bariera importanta impotriva eventualilor agenti nocivi, stimuland imunitatea si usureaza simptomele sindromului de colon iritabil sau ale bolilor cronice inflamatorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a
Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru restabilirea florei intestinale, pe langa alimentatie potrivita este necesar sa consumati si ceaiuri din plante. Din seria tratamentelor naturiste, de mare ajutor este decoctul din frunze de afin, radacini de cerentel, frunze de nuc, rachitan, menta, coada racului, scoarta de stejar si cimbrisor.
Mai mult, conform unui studiu efectuat la Universitatea din Illinois, si exercitiile fizice pot contribui la imbunatatirea florei intestinale. In acest sens, cercetatorii au monitorizat 32 de adulti, dintre care 18 cu corp atletic si 14 obezi, de la care au prelevat probe din flora intestinala.
Ulterior, acestia au inceput un program de exercitii fizice constand in 30-60 de minute de activitati cardiovasculare practicate de trei ori pe saptamana, timp de sase saptamani, iar la sfarsitul perioadei oamenii de stiinta au analizat schimbarile la nivelul compozitiei microbiotei intestinale. Asadar, inceperea unui program de exercitii fizice poate imbunatati flora intestinala.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole