Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spuneti Nu durerii! 5 Sfaturi pentru a preveni litiaza biliara

Spuneti Nu durerii! 5 Sfaturi pentru a preveni litiaza biliara
Litiaza biliara este afectiunea provocata de calculii biliari. Acestia se formeaza de obicei ca urmare a excesului de colesterol la nivelul vezicii biliare sau din cauza reducerii activitatii vezicii biliare (dischinezie biliara). Mai rar, cauza poate fi excesul de bilirubina (calculii pigmentari, cauzati de excesul bilirubinei, sunt mici si de obicei nu cauzeaza probleme semnificative). Calculii biliari pot cauza crize biliare in care durerea este de obicei intensa si de durata mare (in general intre 45 de minute si 6 ore) si pot chiar obtura canalele de scurgere a bilei. Riscul de litiaza biliara este mai mare la femei si creste odata cu varsta. Exista si o serie de factori de risc care pot fi evitati. Ce aveti de facut pentru a preveni aparitia calculilor biliari? 1)    Evitati postul sever si dietele stricte, intinse pe durate mai mari de timp, deoarece pe perioada acestora activitatea vezicii biliare este mult mai putin stimulata (iar bila “se leneveste”; apare dischinezia biliara care creste semnificativ riscul litiazei biliare); 2)    Excesul de grasimi (indiferent ca vorbim despre grasimi saturate sau grasimi nesaturate) nu este indicat. Consumul de grasimi trebuie sa fie unul ponderat pentru a reduce riscul litiazei biliare; 3)    Obisnuiti-va sa luati mese mai dese si nu foarte consistente, astfel incat graficul secretiei vezicii biliare sa fie unul normal pe durata zilei (fara “varfuri inalte” urmate de perioade lungi de inactivitate); 4)    Tineti masa corporala sub control: obezitatea creste probabilitatea aparitiei calculilor biliari; 5)    Faceti miscare in mod regulat: miscarea actioneaza foarte eficient in privinta diminuarii riscului de litiaza biliara, deoarece reduce nivelul de colesterol si, in acelasi timp, stimuleaza activitatea vezicii biliare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre litiaza biliara

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016