Poate pentru ca isi alina o pofta si, cel putin temporar, se linistesc. Apoi apare o reactie de sevraj si devii si mai agitata. In realitate, odata ce substantele sunt in corpul tau, ele afecteaza grav functionarea nervilor, a hormonilor si a creierului.
Cand nicotina intra in sange stimuleaza imediat suprarenalele sa elibereze adrenalina. Se declanseaza astfel reactia sistemului nervos central de „lupta sau fugi”, crescand ritmul cardiac, respiratia si tensiunea arteriala. Apoi glucoza este eliberata in sange, in timp ce nicotina suprima insulina secretata de pancreas, facandu-i pe fumatori sa aiba niveluri cronic ridicate ale glicemiei.
Pana recent, principala sursa de zahar consumata se gasea in mod natural in produse, existand si doze concentrate ocazionale, sub forma de prajitura in casa facauta in weekend. In zilele noastre insa, o treime din aportul caloric vine din zahar si faina alba (care este foarte rafinata si, in organism, se comporta exact ca zaharul). Urmeaza o crestere a glicemiei, apoi o scadere brusca a acesteia si, inevitabil, pofta dupa mai mult din astfel de produse. Procesul este daunator suprarenalelor si cauzeaza anxietate, schimbari bruste de stare si epuizare.
O dieta bogata in zahar este asociata cu multe probleme, inclusiv boli de inima, diabet, imunitate scazuta, oboseala cronica, ADD, candida, sindromul colonului iritabil si boli autoimune. Zaharul stimuleaza secretia de insulina, facand ficatul sa produca trigliceride. Prea multe trigliceride sunt asociate atacului cerebral, bolilor de inima si obezitatii.
Daca vrei sa scapi de anxietate, abordeaza alte strategii:
1. Mediteaza zilnic. Stai intr-un spatiu linistit, cu ochii inchisi, vreme de 10 minute. Concentreaza-te asupra fiecarei inspiratii si expiratii. Apoi, din cap pana-n picioare, concentreaza-te pe fiecare zona a corpului si las-o sa se relaxeze.
2. Mananca proteine slabe. Acestea reduc inflamatia si iti dau un nivel constant de energie, ceea ce te calmeaa.
3. Elimina tensiunea acumulata si hormonii stresului cu ajutorul sportului. Incepe cu 30 de minute in fiecare zi de mers. Nu uita de tinta de 10.000 de pasi pe zi.
Sursa: http://www.thealternativedaily.com/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!