Brazilia: Se mananca o garnitura din superalimente zilnic.
Orezul si fasolea sunt parte a dietei zilnice a brazilienilor. Acestia stiu ca fasolea simpla nu are calorii sau grasimi multe, este bogata in fibre si carbohidrati complecsi, in antioxidanti si poate ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei. Combinata cu orez, care are aminoacizi esentiali ce-i lipsesc fasolei, se transforma intr-un cuplu proteic fenomenal. Mai mult, comparat cu mancarea occidentala, o dieta ce se bazeaza pe orez si fasole coboara riscul de supraponderabilitate cu aproape 14%, conform unui studiu publicat in Obesity Research. Ai grija sa mentii raportul egal si sa nu pui mai putina fasole decat trebuie.
India: Curry-ul are puteri speciale.
Condimentul turmeric este binecunoscut pentru ca le confera variantelor de curry tenta galbuie si gustul usor iute. Turmericul este si cap de afis in ultima vreme pentru ca muulte cercetari arata ca arde grasimile. Un studiu al Universitatii Tufts arata cum curcumina, ingredientul activ din turmeric, poate inhiba extinderea tesutului gras inhiband dezvoltarea vaselor de sange (numita angiogeneza) necesara pentru a construi acest tip de tesut. O alta cercetare, a Universitatii din Buffalo, a conchis ca ingredientul curcuminaregleaza metabolismul lipidelor. Pana in acest moment, aceste efecte au fost observate doar in studiile pe animale si specialistii trebuie sa vada ce se intampla in cazul oamenilor. Intre timp, turmericul are si alt beneficiu: este o alternativa fara calorii la ulei, unt si sare.
Franta: Nu mananca totul in moderatie.
Cu totii am auzit ca frantuzoaicele au portii moderate de branza, carne si paine. Dar uitam ca exista o actegorie de alimente la care nu pun limite: legume si fructe proaspete de sezon. Asta si pentru ca francezii se obisnuiesc de mici sa manance fructe si legume. In supermarketurile lor nu gasesti orez, decat rar. Iar mancarea de bebelusi consta in piureuri de fasole verde, spanac, morcovi, zucchini si praz. Nu toti copii se dau din prima in vant dupa praz, de exemplu, dar parintii cred ca este de datoria lor sa-i aduca pe brazda. Si studiile arata ca gusturile pot fi educate si dobandite.
Thailanda: Se da in vant dupa senzatii tari.
Thailandezii mananca foarte iute, iar aceasta iuteala te face sa mananci mai incet si sa constientizezi cand ai mancat destul. In plus, ti se face sete, iara apa iti umple stomacul.
Japonia: Fiecare fel de mancare se bucura de atentie deosebita.
Japonezii au mai multe obiceiuri alimentare care ajuta la slabit, dar nu toata lumea poate sa manance mereu alge sau peste si sa bea litri intregi de ceai verde. Iata si un truc pe care-l putem fura: in Japonia, fiecare fel de mancare, de la umilul orez, la carnea pe gratar sau la muraturi, are parte de propria farfurie. Separarea fiecarei componente a mesei ne face sa mancam mai putin si sa ne bucuram mai mult de gust. Este important si ca mancarea sa fie pusa in farfurii de o culoare ce contrasteaza cu a ei, caci ne saturam ami repede.
Burma: Foloseste carnea pe post de garnitura.
In multe tari asiatice, carnea este o mica parte a mesei. Si asta in mare din cauza situatiei economice: carnea reprezinta prosperitate. Daca ne intoarcem insa la portii mici de carne de porc, taiem din garsimi, colesterol si calorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.2
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!