Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile unei femei mature: Raspunsurile la cele mai aprige intrebari ale tale

Gandurile unei femei mature: Raspunsurile la cele mai aprige intrebari ale tale
Am citit mai devreme ca viata nu vine impachetata cu funda rosie, dar este un dar. E adevarat si avem zilnic nenumarate dovezi care ne fac sa ne coboram capul coplesiti de forta luminii din jur. Si, totusi exista momente cand nu gasim raspuns la intrebarile noastre. Sau asa credem.


Haideti sa vedem totusi daca ne putem descurca cu un simplu exercitiu oratoric.
Cum pot sa-mi pastrez speranta cand totul pare lipsit de speranta? Ziaristul Nicholas Kristopf, laureat de doua ori al premiului Pulitzer, raspunde astfel la aceasta intrebare: „Am scris despre genocid, despre masacre, violenta sexuala, asa ca oamenii se asteapta sa fiu traumatizat si deprimat. Dar chiar si cand fac reportaje despre cele mai oribile povesti, am un sentiment bun vizavi de umanitate. Daca stai in fata celor mai urati oameni, ii vei gasi si pe cei mai frumosi, Imi amintesc de o calatorie in Congo, pentru a trimite informatii despre cel mai letal conflict de dupa Cel De-Al Doilea Razboi Mondial. Le-am luat inetrviuri lorzilor razboiului si victimelor brutalitatii si am dobandit cunostinte noi despre capacitatea de a face rau. si, in aceeasi calatorie, am orbit si cu o calugarita poloneza care ramasese in urma dupa ce toti voluntarii organizatiilor umanitare se retrasesera. II hranea pe cei infomettai si negocia cu sefii de bande pentru a mentine linistea. M-am intors, dorindu-mi sa fiu o calugarita din Polonia. Si asta mi s-a  intamplat de mai multe ori. Cand oamenii sunt testati, multi dintre ei arata curaj si hotarare.”
Imbatranesc si ma panichez. Unde sa-mi gasesc linistea? Psihoterapeuta Wendy Lustbader are propriul raspuns: „Pe masura ce imbatranesti, te transformi in parintii tai, dar asta te ajuta sa-i intelegi. Devii mai umil, pentru ca incepi sa vezi cat e de usor sa faci greseli. Ma gandesc ca, in fata propriei mortalitati, capeti curaj: daca nu acum, atunci cand? Mi-am pierdut ambii parinti si, la varsta de 51 de ani, mi-am cumparat un violoncel. Cu cat incepi mai repede sa-ti numeri zilele, cu atat mai bine iti vei trai restul zilelor. Am mers sa fac snorkeling la Marea Bariera de Corali, acum cativa ani si mi-a fost cumplit de teama sa plec de langa vapor. Cand am vazut insa cat de frumosi erau, as fi putut ramane vesnic sa-i admir Si mi-am zis – Ata e. Nu ai decat clipa asta si este minunata. Fii cat de vie poti fi.”
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre speranta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0