Din pacate, una dintre cele mai puternice tactici la care poti apela este sa speculezi dragostea partenerului (sau fostului partener) pentru copiii lui. Copiii tai. Poti fi in stare sa-i restrictionezi accesul la ei. Sau sa-i permiti accesul doar in perioade in care stii sigur ca nu are cum sa se elibereze. Sau sa-i comunici despre planurile tale in ultimul moment. Sau chiar sa le „arunci“ copiilor mici remarci menite sa submineze sentimentele lor pentru celalalt parinte. Sau sa le arati copiilor in mod subtil ca fericirea ta depinde de ei.
Poate ca tocmai astfel de tactici a folosit partenerul tau impotriva ta. Ceea ce face ca razbunarea, evident tot prin folosirea lor, sa fie foarte tentanta. Doar el a inceput, nu-i asa?
De fapt, chiar conteaza cine a inceput? Nu pentru tine, ci pentru copii. Le pasa lor cine a inceput? Tot ceea ce-i intereseaza e sa puneti capat acestui joc. Nu sunt prosti, asa ca stiu ce se intampla, cel putin partial. Stiu ca sunt prinsi la mijloc, intre doi parinti pe care-i iubesc, si ca situatia era si asa destul de dificila si fara toate astea. Ceea ce nu stiu ei este cum sa faca fata unui conflict serios, dar invata rapid privindu-va pe tine si pe celalalt parinte. Esti sigur ca-i inveti ceea ce ai vrea ca ei sa stie?
E incredibil de greu sa eviti genul asta de jocuri cand partenerul sau fostul tau partener le joaca. Dar trebuie sa rezisti tentatiei. Este esential sa-ti pastrezi tinuta morala si sa nu-ti tradezi valorile. Da, stiu, pe cat este de important, pe atat e de dificil. Dar esti un parinte, deci poti s-o faci. Trebuie s-o faci. Raspunde oricarui siretlic rautacios si agresiv cu calm, decenta, onestitate si integritate. Fa astfel incat sa fii mandru de tine.
O prietena, care din fericire se intampla sa fie un parinte desavarsit, traversa o perioada foarte dificila cu sotul ei.
Intr-o zi, fiul ei a anuntat-o din senin ca tatal lui i-a spus ca va capata o motocicleta pentru motocros cand va implini 14 ani; trebuie sa spun ca ambii parinti fusesera intotdeauna de acord ca acest lucru trebuie sa astepte pana la 18 ani.
Era in mod clar o stratagema prin care tatal dorea s-o enerveze pe ea si sa si-l apropie pe baiat cumparandu-i afectiunea. Pe moment, prietena mea a fost ingrozitor de tentata sa-i spuna fiului ei exact ce gandea despre josnicul lui tata. A reusit totusi, printr-o uriasa stapanire de sine, sa se abtina si nu i-a spus baiatului nimic, dar a discutat separat cu sotul ei. Folosind multa diplomatie si cu limba sangerand de-atata muscat, a rezolvat situatia printr-un compromis: copilul urma sa primeasca motocicleta cand implinea 16 ani, iar intre timp sotul ei putea sa-si duca fiul la cursele de motocros un weekend pe luna.
Si care e avantajul de a proceda astfel? Copiii tai vor intelege – intr-o zi, daca nu acum – ca ai facut totul pentru ei. Acest lucru va consolida relatia voastra si, cel mai important, ii va face mult, mult mai fericiti. Cu siguranta ca asta este un sentiment mai placut decat orice satisfactie marunta ai putea avea intorcandu-i impotriva celuilalt parinte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!