Mancarea de orez cu legume este indicata in special acelora dintre voi care au o viata activa, cu solicitari intelectuale sau fizice intense. Datorita continutului destul de redus de proteine raportat la numarul de calorii, orezul cu legume nu poate juca rolul unei mancari “de zi cu zi” complete, dar poate fi o excelenta garnitura “de zi cu zi”. Ca si fel de sine statator, este de preferat sa-l consumati ocazional, mai ales in sezonul cald si in perioadele de efort/ consum nervos sustinut.
Ingrediente orez cu legume: 1 cana de orez (200 – 250 g), 4 cani de apa, 1 ardei gras verde, 2-3 rosii, 1 ceapa, 1 dovlecel, 2 morcovi, ulei, patrunjel, piper alb macinat, sare.
Mod de preparare:
Curatati si spalati legumele. Puneti intr-o tigaie 5 linguri de ulei si adaugati ceapa taiata fin, morcovul taiat feliute, ardeiul si dovlecelul taiati cubulete. Amestecati la foc mic cateva minute, pana se caleste si puteti simti aroma compozitiei. Adaugati apoi orezul si apa, lasand sa fiarba la foc mediu. Rosiile taiate cuburi se pun atunci cand orezul este aproape gata. La sfarsit adaugati sare, piper si patrunjel dupa gust.
Serviti mancarea de orez cu legume calda, ca fel principal sau ca si garnitura la friptura.
Calorii la 100 g: 140.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.