Ingrediente:
- 1/2 borcan gem de caise sau de gutui;
- 250 g nuca macinata;
- 6 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 6 linguri de faina;
- o lingurita esenta de vanilie.
Rulada cu gem si nuca - modalitate de preparare
Prima data se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se amesteca cu 2 linguri de zahar si se bat spuma.
Separat, se amesteca cele 6 galbenusuri cu o lingurita de esenta de vanilie si se incorporeaza si restul de zahar (4 linguri). Se amesteca din nou pana se topeste zaharul.
Compozitia obtinuta se incorporeaza cu albusurile si se amesteca cu grija, de jos in sus. Apoi se adauga treptat faina pentru a nu se forma cocoloase.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul. Se introduce tava in cuptorul incins timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, se pune foaia pe un prosop curat. Se intinde gemul pe foaie si se ruleaza. Rulada se unge cu putin gem si se presara nuca macinata.
Mai stii si alte retete de rulada?
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
