Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamentul care schimba ireversibil culoarea ochilor in 20 de secunde

Tratamentul care schimba ireversibil culoarea ochilor in 20 de secunde
Un tratament cu laser, care are capacitatea de a schimba culoarea ochilor pacientilor, a fost conceput de curand de un medic american si se afla deja in perioada de testare. Medicii oftalmologi avertizeaza insa asupra riscurilor unui astfel de tratament, deoarece distrugerea pigmentului din ochi poate sa conduca la aparitia unor afectiuni oculare, daca razele de lumina ajung intr-o cantitate prea mare la nivelul retinei.


Medicul Gregg Homer sustine ca o expunere de 20 de secunde la razele laser este suficienta pentru a distruge pigmentul din ochii caprui, care vor deveni treptat albastri, informeaza bbc.co.uk.

Specialistul american a anuntat ca are nevoie de o investitie de 750.000 de dolari pentru a continua testele clinice.

Stroma Medical, compania care intentioneaza sa comercializeze noul tratament, estimeaza ca va fi nevoie de cel putin 18 luni pentru a finaliza testele de siguranta.

Procedura se bazeaza pe un sistem computerizat de scanare, care fotografiaza irisul si apoi identifica zonele care trebuie sa fie "tratate".

Medicii lanseaza apoi raze laser, folosind un tipar specific fiecarui pacient, actionand, pe rand, asupra unei zone selectate de pe irisul pacientului. Dupa ce toate zonele selectionate au fost atinse cu aceste fascicule de raze laser, procedura este reluata de cateva ori.

Tratamentul dureaza doar 20 de secunde.

"Razele laser agita pigmentul de la suprafata irisului. Folosim doua frecvente care sunt absorbite de pigmentul care da culoarea inchisa a ochilor, iar acestea sunt absorbite complet. Asadar, nu exista niciun pericol de a vatama restul ochiului", a explicat Gregg Homer, care este, totodata, presedintele companiei Stroma Medical.

"Temperatura creste si schimba structura celulelor de pigmentare. Organismul realizeaza ca exista un tesut vatamat si sintetizeaza o proteina. Aceasta recruteaza, la randul ei, o alta substanta, care actioneaza ca un fel de Pac-man, ce digera acel tesut la nivel molecular", a adaugat Gregg Homer.

Dupa prima saptamana de tratament, culoarea ochilor devine mai inchisa, pe masura ce tesutul isi schimba caracteristicile. Ulterior se declanseaza procesul de "digestie", iar dupa un interval de 1-3 saptamani incepe sa apara culoarea albastra la nivelul irisului.

Deoarece pigmentul - denumit melanina - nu se poate regenera, tratamentul este ireversibil.

Laserul este deja utilizat de medicina moderna pentru inlaturarea acestei substante din piele, in tratamentele contra petelor si pistruilor.

Alti experti si-au exprimat deja rezervele fata de acest tratament.

"Pigmentul se afla acolo cu un motiv. Daca pigmentul se pierde, pot aparea probleme precum orbirea sau vederea dubla", afirma Larry Benjamin, un chirurg specializat in medicina oculara de la Stoke Mandeville Hospital din Marea Britanie.

"Daca nu ai pigment, e ca si cum ai avea un vizor al unui aparat de fotografiat cu o folie transparenta. Nu ai putea sa controlezi cantitatea de lumina care intra in aparat", a adaugat acelasi specialist britanic.

Insa medicul Gregg Homer afirma ca tratamentul sau inlatura doar pigmentul de pe suprafata retinei. "Aceasta cantitate inlaturata reprezinta doar o treime, cel mult jumatate, din cantitatea de pigment din spatele irisului si ea nu are nicio importanta medicala", a declarat medicul american.

El afirma, totodata, ca pacientii vor avea o sensibilitate la lumina mai mica in comparatie cu persoanele care s-au nascut cu ochii albastri. Potrivit medicului Homer, persoanele cu ochi caprui au mai mult pigment in acea zona a globului ocular si cea mai mare parte din pigment va ramane neafectat de tratament.

"Am facut teste pentru 15 proceduri diferite de siguranta. Am facut teste inainte si dupa tratament, in ziua urmatoare, in saptamanile urmatoare, in luna urmatoare si in urmatoarele trei luni. Pana acum, nu a fost constatata nicio dovada care sa ateste producerea unei vatamari", a explicat specialistul american.

Gregg Homer a lucrat ca avocat pentru diverse celebritati din industria de divertisment din Los Angeles, dar a renuntat la aceasta profesie in anii 1990 pentru a studia biologia la Stanford University din California. A depus actele pentru obtinerea patentului pentru acest tratament cu laser in 2001, dar abia in 2004 a inceput sa efectueze experimente pe animale intr-o clinica specializata.

Pentru a-si finanta cercetarile, si-a cheltuit propriile economii si a atras investitii apeland la diverse fonduri de capital si a obtinut o sponsorizare guvernamentala.

Primele teste pe oameni au fost realizate pe cadavre, iar testele pe pacienti vii au inceput in Mexic in august 2010.

17 persoane au apelat la acest tratament pana acum. Toti pacientii prezentau deficiente de vedere si au primit in mod gratuit un transplant de lentile in schimbul participarii la acest studiu.

Toate testele au fost supravegheate de o comisie de experti oftalmologi care s-au asigurat ca procedurile au respectat standardele din domeniu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pigment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ochi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre laser

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0