Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Clafoutis cu cirese - o reteta din bucataria franceza

Clafoutis cu cirese - o reteta din bucataria franceza
Clafoutis cu cirese - o reteta din bucataria franceza

Clafoutis cu cirese este o tarta cu gust de budinca si aluat asemenator cu cel pentru clatite. Pentru acest desert, cele mai potrivite fructe sunt ciresele sau visinele.


Reteta de clafoutis provine din regiunea Limousin (Franta). Varianta originala se prepara cu cirese negre, pietroase (francezii le lasa cu samburi), faina de migdale si smantana. Este un desert care poate fi gasit in cofetariile si patiseriile din toata Franta.

Este foarte aromata datorita fructelor si esentei de vanilie.

Desi pare o reteta complicata, sa stiti ca se prepara foarte usor.

Ingredinte:

- 40 g unt;
- 70 g zahar;
- 300 g cirese;
- 60 g faina;
- o jumatate de lingurita de praf de copt;
- 3 oua;
- 300 ml lapte;
- o lingurita de esenta de vanilie.

Cum se prepara clafoutis cu cirese:

Spalati bine ciresele si scoateti samburii. Intr-un vas tapetat cu unt, ciresele se aseaza intr-un strat uniform. Daca folositi o forma de silicon sariti peste aceasta operatiune.


                                                           Foto: norecipes.com

Separat, puneti intr-un bol celelalte ingrediente si amestecati cu telul pana se omogenizeaza. Turnati compozitia peste ciresele din tava.


                                                   Foto: norecipes.com

Se lasa la cuptor pentru 35 de minute pana se rumeneste. Se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!

Sursa: jamieoliver.com
Foto articol: www.afarmgirlsdabbles.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre visine

Spune-ne opinia ta despre "Clafoutis cu cirese - o reteta din bucataria franceza"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 8 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Aproximativ jumatate din adulti sforaie ocazional si circa un sfert sforaie frecvent.
Vrei sa calatoresti cu avionul, insa iti e frica de zbor? Daca suferi de aviofobie sau teama de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
De câte ori deschid telefon apare humus de casa.Ce să fac să nu mai primesc ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0