Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 metode pentru a reduce stresul din viata ta

de Sunt Fericita la 2020-08-07
7 metode pentru a reduce stresul din viata ta
Stresul este una dintre principalele probleme raportate de persoanele active, indiferent de varsta. O viata stresanta provoaca un consum psihologic si emotional crescut, dar este si factor de risc pentru mai multe tipuri de afectiuni, printre care bolile de inima. Asadar, este de dorit sa reducem cat mai mult stresul din vietile noastre. Din acest articol poti afla cateva metode prin care poti scapa de stres.


      1.  Fa mai multa miscare si exercitii fizice

Dintotdeauna, specialistii au recomandat miscarea pentru combaterea stresului. Mentinerea corpului activ duce la eliberarea stresului de la nivel mental si emotional. Persoanele care fac exercitii fizice si sport in mod regulat sunt mai putin predispuse la episoade de anxietate si stres. Acest lucru se datoreaza faptului ca miscarea reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, din organism. In acelasi timp, atunci cand faci sport, creierul tau secreta endorfine, hormoni care iti imbunatatesc starea de spirit. Sportul regulat creste increderea si stima de sine si regleaza somnul, afectat in general de perioadele stresante. Astfel, exercitiile fizice te ajuta sa ai o stare de bine si sa scapi de stres. Incearca sa gasesti o rutina care sa fie potrivita pentru tine: poti face yoga, jogging sau plimbari mai lungi in ritm alert.

     2.  Ia suplimente nutritive

Puterea plantelor este dovedita de sute de ani in ce priveste relaxarea corpului si a mintii. Astfel mai multe suplimente alimentare bio, pe baza de plante sau compusi chimici naturali sunt recunoscute pentru proprietatile lor antistres. De exemplu, suplimentele cu acizi grasi omega 3 sunt eficiente in reducerea anxietatii. Suplimentele cu ashwagandha, o planta folosita in medicina ayurvedica, reduc nivelul de stres si anxietate. Ceaiul verde contine antioxidanti care cresc nivelul de serotonina. Valeriana este folosita adesea de cei care nu pot sa doarma. Alte remedii folosite impotriva stresului sunt suplimentele cu magneziu sau rhodiola.

     3.  Mesteca guma

Poate parea surprinzator, dar studiile au aratat ca mestecatul gumei reduce nivelul de stres. O posibila explicatie pentru acest lucru este ca mestecatul gumei imbunatateste fluxul de oxigen catre creier si creaza unde cerebrale care relaxeaza. Asadar, data viitoare cand simti ca lucrurile scapa de sub control, ia o mica pauza, mesteca putina guma si incearca sa te relaxezi.

     4.  Foloseste aromaterapia

Uleiurile esentiale din plante au un efect calmant si antistres. Le poti folosi in diferite moduri pentru a te relaxa. Poti aprinde lumanari parfumate sau lampi de aromaterapie. Poti face o baie relaxanta in cada in care ai picurat cateva uleiuri esentiale. Cela mai indicate arome pentru relaxare sunt lavanda, trandafirul, bergamota, neroli, lemnul de santal, ylang ylang sau geranium. Alege-le pe cele care iti plac si lasa-te desfatata. Aromaterapia scade nivelul de stres si imbunatateste calitatea somnului.

     5.  Practica mindfulness

O modalitate de a scapa de stres si de anxietate este practica mindfulness. In general stresul este o activitate a creierului care face proiectii pentru viitor. Practica mindfulness promoveaza ancorarea in prezent, constientizarea senzatiilor si trairilor din acel moment, prin tehnici de respiratie si meditatie, care elibereaza mintea si calmeaza stresul.

      6.  Petrece timp cu cei dragi

Stresul este mai usor de gestionat atunci cand nevoile sociale sunt implinite. In perioadele foarte stresante, ia o pauza si petrece timp de calitate impreuna cu familia sau prietenii apropiati. Acest tip de intimitate ajuta la eliberarea oxitocinei, un hormon responsabil de starea de bine, care inlatura stresul.

     7.  Invata sa razi
 

Rasul are nenumarate beneficii pentru sanatatea fizica si emotionala. Este o modalitate excelenta de a inlatura stresul si de a te relaxa. Iar studiile spun ca rasul iti poate creste imunitatea. Asadar, ce mai astepti? Uita-te la o comedie sau mergi la un show de stand-up comedy. Sau pur si simplu, petrece-ti vremea cu prieteni care te fac sa razi. Vei observa in scurta vreme beneficiile.

 

In concluzie, stresul este raspunzator de multe afectiuni fizice si emotionale, printre care sindromul anxios sau bolile de inima. Insa cu ajutorul sportului, al suplimentelor naturale sau in compania celor dragi, il poti tine sub control.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0