Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi simple pentru o digestie usoara si corecta

de Alina Ilie la 2023-06-12
7 sfaturi simple pentru o digestie usoara si corecta
Consumul redus de lichide este o cauza cunoscuta pentru constipatie. Sistemul digestiv descompune alimentele pe care le consumam in nutrienti de care corpul nostru are nevoie. Daca neglijam sanatatea digestiva, corpul ar putea intampina probleme in absorbtia nutrientilor esentiali.


Alimentele pe care le consumam si stilul de viata au un impact direct asupra sanatatii digestive. De aceea este indicat sa luati masuri pentru a va ajuta sistemul digestiv sa functioneze mai eficient si sa va imbunatatiti starea generala de sanatate si de bine.
 
Nu sunteti sigur de unde sa incepeti? Iata cateva sfaturi de folos pentru a obtine o digestie usoara si corecta:
 
1. Adoptati o dieta bogata in fibre
 
O dieta bogata in cereale integrale, legume, fructe si leguminoase poate imbunatati sistemul digestiv. Fibrele regleaza miscarile intestinale favorizand o digestie usoara. De asemenea, va ajuta sa preveniti sau sa tratati diferite afectiuni, cum ar fi diverticuloza si hemoroizi. 
Sa nu uitam ca aceasta dieta va mentine greutatea corporala.
 
Fibre insolubile si solubile ajuta sistemul digestiv in moduri diferite. Sursele bune de fibre insolubile includ taratele de grau, legumele si cerealele integrale, iar cele solubile sunt continute de tarate de ovaz, nuci, seminte si leguminoase.
 
2. Limitati consumul de alimente bogate in grasimi
 
In general, alimentele grase tind sa incetineasca procesul digestiv, facandu-va mai predispus la constipatie. Deoarece grasimile sanatoase sunt esentiale in dieta, este recomandata combinarea alimentelor grase cu alimente bogate in fibre pentru a sustine digestia.
 
3. Alegeti carnea slaba
 
Proteinele sunt o parte esentiala a unei diete sanatoase, insa carnea grasa poate duce la disconfort digestiv. Cand mancati carne, selectati bucatile slabe, cum ar fi muschiul de porc si carnea de pasare fara piele si aveti grija la dimensiunea portiilor, punand in farfurie mai multe legume bogate in fibre si mai putina carne.
 
4. Include probiotice in dieta
 
Alimentele fermentate contin bacterii care pot ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Probioticele contribuie la mentinerea organismului sanatos prin combaterea efectelor cauzate de antibiotice si a stresului. In plus, probioticele pot imbunatati absorbtia nutrientilor, pot ajuta la descompunerea lactozei si la intarirea sistemului imunitar. Surse bune de probiotice sunt iaurtul si chefirul.
 
Pe langa probiotice, si prebioticele pot ajuta digestia. Prebioticele actioneaza ca hrana pentru probiotice, ajutandu-le sa sustina bacteriile sanatoase din intestin. Prebioticele se gasesc intr-o varietate de fructe crude, legume si cereale integrale si includ banane, ovaz, ceapa si leguminoase.

Iata 5 semne care indica o nevoie crescuta de probiotice >>
 
5. Respectati ora de masa
 
Crearea si respectarea unui program de mese si gustari sanatoase va poate ajuta sa va bucurati de o digestie usoara. Incercati sa luati micul dejun, pranzul, cina si gustarile, aproximativ la aceeasi ora, in fiecare zi.
 
6. Faceti sport in mod regulat
 
Practicarea regulata a unui sport este extrem de utila in lupta cu kilogramele in exces. Persoanele care practica sport au o stare de sanatate mai buna decat cele care nu urmeaza nici un fel de program de exercitii fizice.
 
7. Hidratati-va corespunzator!
 
Nu in ultimul rand, hidratati-va corespunzator. Aportul scazut de lichide este o cauza frecventa a constipatiei aportul redus de lichide. Pentru o stare de bine si o digestie usoara, specialistii recomanda consumul a doi litri de lichide pe zi (de preferat apa si ceai). 
 
De asemenea, o alta idee de a va satisface nevoia de hidratare este sa consumati fructe si legume cu continut ridicat de apa, cum ar fi castraveti, dovlecei, rosii, pepeni, capsune si piersici.

 
Sursa: everydayhealth.com/
Foto:pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie usoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta bogata in fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre constipatie

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0