Pentru ca sunt mult mai agitati si greu de potolit, baietilor li se spune de obicei: „n-ai fost atent”, „nu te-ai straduit suficient”. Toate aceste explicatii sunt temporare si specifice, nu generalizatoare. In schimb, fetele se confrunta cu alt tip de acuzatii. Cum ele nu sunt poznase si par a fi atente la ore, nu pot fi criticate pe aceste motive. De accea profesorilor nu le ramane decat sa le spuna: „nu esti prea grozava la matematica”, „lucrarile tale sunt intotdeauna neglijente”. Fetele sunt blocate cu critici generalizatoare despre esecurile lor. Asta face ca, in testele folosite de Dweck, ele sa isi explice insuccesele pe baze permanente, generale si personale.
Copilul asculta atent si, daca ceea ce aude este permanent si generalizator, ca de exemplu: „esti prost” sau „nu faci doi bani”, explicatiile acestea isi fac loc in viziunea lui despre sine. In schimb, daca primeste observatii temporare si specifice, precum: „nu te-ai straduit suficient”, va socoti problemele rezolvabile si locale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
