Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa eviti sa mananci cina tarziu

De ce e bine sa eviti sa mananci cina tarziu
Din ce in ce mai multa lume devine constienta de felul in care arata. Cu toate vrem sa fim svelte. Singura modalitate de a pierde sanatos in greutate si de a ramane la nivelul pe care ni-l dorim este de a face sport si de a manca inteligent. Iar o masa copioasa la ore tarzii este un obicei de care trebuie sa uitam cat mai repede. Iata si de ce.


 
1. Seara consumam mai putine calorii.
Spre sfarsitul zilei, corpul nu mai are nevoie de atata energie de cata avea la inceputul ei. Majoritatea dintre noi mancam cina apoi ne ducem la culcare sau ne uitam la televizor. Iar pentru somn nu avem nevoie de energie.
2. Vei avea o talie mai subtire.
Cu cat distanta dintre masa de seara si cea de dimineata este mai mare, cu atat vei putea procesa mai bine alimentele si vei slabi. Da, te vei subtia in somn. Cercetatorii au facut, pana acum, studii pe soricei, dar rezultatele au fost promitatoare: soriceii care au fost hraniti devreme si au avut o pauza de 16 ore pana la masa de dimineata erau mai slabi decat cei care si-au mancat cina tarziu. 
3.Vei dormi mai bine.
Potrivit Institutului National de Sanatate din SUA, mesele copioase luate seara tarziu provoaca indigestie, ceea ce ne strica somnul linistit. Este acelasi efect ca in cazul alcolului care nu te lasa sa ai un somn profund in timpul noptii. 
4. Nu vei mai avea arsuri la stomac.
Mancarea are nevoie de timp pentru a fi digerata. Daca te intinzi in pat, incetinesti acest proces, iar digestia lenta genereaza aciditate la nivelul stomacului.
Acum ca ai inteles de ce trebuie sa eviti sa mananci seara tarziu, iti propunem si doi pasi pe care sa-i incorporezi in dieta ta zilnica, pentru a preveni obiceiul rau:
- Nu e soare, nu e nici mancare: Expertii spun ca trebuie sa evitam sa mancam dupa apusul soarelui. Daca ai stat mult la birou si nu ai vaut timp sa mananci, ia un mar sau o cina cat mai usoara.
- Esti ceea ce mananci: Expertii spun ca ultima masa a zilei trebuie sa fie cea mai usoara. In primul rand, se va digera repede si te vei duce la culcare cu stomacul potolit, apoi nici nu-ti atragi nedoritele calorii in plus. Cea mai buna recomandare: o supa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cina usoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre talie mai subtire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0