1. Pungile de cumparaturi reutilizabile
Cand plecam la cumparaturi, luam pungile cu noi, dar cate dintre noi le spalam dupa fiecare aventura de acest gen? Conform unui studiu al Universitatii Arizona si al Unievrsitatii Loma Linda, 97% dintre consumatori nu le spala niciodata. 50% dintre pungile testate contineau bacterii coliforme si 12% contineau E. Coli. Mai ales ca folosim aceste pungi pentru a transporta alimente, carti, haine si multe alte lucruri. Asa ca ia pungile din material si baga-le in amsian de spalat si pe cele de palstic spala-le cu apa calda si sapun. Cercetatorii ne recomanda sa folosim pungile de cumparaturi in scop unic: pentru transportul carnii, al legumelor etc.
2. Capul de dus
Tuturor ne place sa facem dus dimineata, nu insa si cu bacterii. Desi asta se intampla, daca nu curatam capul de dus. In studiu al Universitatii din Coloradi a descoperit ca 30% dintre capetel de dus din locuinte au un germen care duce la aparitia infectiilor pulmonare si alte bacterii si fungi. Din moment ce unii microbi sunt rezistenti la clor, cel mai bun mod sa cureti capul de dus este sa faci o solutie din otet si apa si sa cureti depozitele de calcar cu o epriuta de dinti veche.
3. Tastatura calculatorului
Un studiu din 2008 facut in Anglia a descoperit ca tastatura calculatorului adaposteste de cinci ori mai multe bacterii decat capaculd e toaleta. Inclusiv stafilococul auriu poate fi gasit aici.
4. Draperiile
Atarna nemiscate, dar sunt un magnet pentru praf, par de animale, mucegai si tot felul de alte mizerii. Daca cineva din casa sufera de alergii, spala regulat draperiile. Aspira-le cel putin o data pe luna si apoi aplica solutiile de curatare adecvate.
5. Cosul de gunoi
Bucataria este cel mai murdar loc din casa, mai murdar chiar decat baia. Nue ste deci nicio suprinza ca germenii se simt bineveniti pe cosul de gunoi. Chiar daca duci mereu gunoiul, si cosul in sine vine in conatct cu praful, mizeria, mancarea veche, carnea cruda si legumele descompuse. Spala-l de doua pe luna.
6. Presul de la intrare
Cercetatorii de la Unievrsitatea Arizona au descoperit ca 96% dintre pantofi contin urme de bacterii fecale pe calcaie. Aspira covoarele mai pufoase pentru a indeparta praful. Poti baga covoroasele cauciucate pe spate la masina de spalat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
