Ce efecte are detoxifierea cu smoothie verzi? In primul rand, intaresc sistemul imunitar, dau un plus de energie, ajuta la pierderea in greutate, cresc capacitatile mentale si de concentrare, maresc rata tranzitului intestinal, ajuta la functionarea normala a ficatului si rinichilor, reduc pofta de dulciuri si grasimi nesanatoase, dau o stare de bine, echilibreaza PH-ul din organism.
Inainte de a incepe detoxifierea cu smoothie, trebuie sa te gandesti bine la cateva aspecte:
De ce vrei sa faci acest pas? Vrei sa pierzi in greutate, sa ai mai multa energie, sa duci o viata mai lunga si mai sanatoasa, ori vrei sa scapi de vreo boala care iti da tarcoale? Intreaba-te de ce anume vrei sa tii aceasta cura, pentru ca vor veni zile dificile in care nu vei putea manca decat smoothie, iar atunci va trebui sa ai clar in minte motivele care te-ai determinat sa pornesti pe drumul asta.
Pregateste-ti mintea. Detoxifierea poate fi o provocare dificila, pentru ca implica schimbarea obisnuintelor alimentare, modificarea usoara a programului de viata si asa incarcat. Pentru a duce la capat cura, trebuie sa fii disciplinata si sa urmezi cu strictete programul.
Umple frigiderul, camara si congelatorul cu alimentele pe care trebuie sa le consumi; asa vei scapa de stresul cumparaturilor si vei rezista mai bine in fata tentatiilor.
Ce presupune detoxifierea cu smoothie verde
Pentru cine nu e obisnuit, va fi greu sa porneasca de la inceput cu smoothie 100% toata ziua. In prima faza, daca nu esti obisnuita, ideal este ca bei smoothie dimineata, apoi si la pranz, timp de 1-8 saptamani. Mananca in continuare normal, insa renunta la grasimile nesanatoase; daca ai chef de o gustare, alege cateva migdale sau alune, bucati de fructe sau fructe uscate.
Pentru cei care vor sa inceapa in forta, aceasta cura de detoxifiere dureaza in total 5 saptamani si presupune 2 saptamani de mic dejun la care se consuma numai smoothie si apoi o perioada de curatare de 3 saptamani in care se mananca numai smoothie si se bea multa apa.
Din ce sa prepari smoothie?
Se folosesc in principal frunzele verzi ale legumelor si plantelor comestibile, precum: frunze de papadie, salata, varza, spanac, sfecla, macris, frunze de morcov, sparanghel, frunze de lucerna. Toate acestea trebuie amestecate cu fructe, pentru a avea un gust delicios: capsune, afine, banane (indulcesc foarte bine), piersici, avocado, manco, pere, cirese, papaya, kiwi, etc. Daca vrei sa incluzi in smoothie si alte ingrediente sanatoase, mai poti adauga: seminte chia, seminte de in, de canepa si chiar vlastari. Dintre condimente, ghimbirul si nucsoara ajuta foarte mult digestia si tranzitul intestinal.
Smoothie se consuma imediat ce a fost preparat, pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele din legume si fructe. In cel mai rau caz, poti pastra smoothie la frigider pentru o zi, insa nu e recomandat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
