Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antibiotice naturale care te ajuta in lupta cu infectiile

de Sunt Fericita la 2019-09-30
Antibiotice naturale care te ajuta in lupta cu infectiile
Nu o data ai avut o infectie pentru care doctorul ti-a prescris antibiotice. Acestea sunt eficiente, insa, in timp, ele isi fac tot mai greu efectul, deoarece corpul dezvolta o anumita rezistenta la substantele active pe care acestea le contin.


Azi venim in ajutorul tau si iti prezentam substante cu efect antibiotic pe care le gasesti in natura, insa care nu ar trebui sa inlocuiasca tratamentul prescris de doctor, ci sa vina in completarea acestuia, daca specialistul recomanda. Corpul este mai putin predispus la a dezvolta rezistenta fata de antibioticele naturale decat fata de cele preparate in laboratoare farmaceutice.

Haide, asadar, sa vedem care sunt cele mai des intalnite antibiotice naturale la care poti apela in caz de nevoie.

 

1. Mierea de Manuka

Probabil cel mai bun si mai eficient antibiotic natural este mierea de Manuka. Aceasta este importata din Noua Zeelanda si este cea mai pura miere gasita in comert, pentru ca  in procesul de ambalare nu este modificata termic si isi pastreaza calitatile originale. Pe langa efectul antibiotic natural puternic, mierea de Manuka este si un antiinflamator si antiseptic bun.

2. Mierea comuna

Desigur, mierea de Manuka nu poate fi gasita pe orice raft al magazinelor. Cand nu o ai la indemana, poti apela si la mierea comuna, cea pe care o putem gasi la apicultorii romani. Mierea, in combinatie cu scortisoara, poate face minuni in cazul infectiilor usoare, racelilor sau al problemelor digestive si chiar si pentru scaderea colesterolului.

3. Turmericul

Acest condiment cunoscut din bucataria indiana are efecte benefice asupra organismului, ajutandu-l sa lupte impotriva infectiilor si a bacteriilor. Daca gustul sau este prea puternic si nu poti sa il consumi ca atare, adauga intr-o lingura aceeasi cantitate de miere pentru a-l inghiti mai usor.

4. Oregano

Spuneam despre turmeric ca face echipa buna cu oregano, care protejeaza impotriva bacteriilor, insa acesta ajuta, in acelasi timp, si la digestie. Nu e de mirare ca italienii il folosesc des atunci cand gatesc.

5. Ardeiul iute

Ardeiul iute nu este pe placul oricui, din cauza gustului sau puternic, insa nu multa lume stie ca poate trata anumite infectii - mai ales cele din gat. In plus, el ajuta la desfundarea traheei si a nasului. Un alt efect benefic al ardeiului iute este faptul ca stimuleaza circulatia la nivelul capului. In caz de raceala, adauga praf de ardei iute in ceai si vei simti efectele imediat.

6. Drojdia de bere

Chiar daca poate parea un remediu nu tocmai obisnuit in cazul infectiilor, drojdia de bere ajuta pacientii care au stafilococ sau streptococ sau infectii ale tractului digestiv in general.
Seleniul continut de aceasta intareste sistemul imunitar si ajuta la scurtarea perioadei de convalescenta.
Astfel, pentru adulti, se recomanda 1 - 2 linguri de drojdie inainte de masa, iar la copii 1 lingurita amestecata cu apa sau supa, pentru a o accepta mai usor.

7. Usturoiul

Iti mai amintesti de cand erai copil cand in caz de raceala parintii iti dadeau paine prajita cu usturoi? Ei bine, inca din vremuri de demult sunt cunoscute proprietatile curative ale usturoiului in caz de raceli sau gripe usoare. Pe langa lupta importiva racelilor, usturoiul mai este benefic si in tratarea parazitilor sau a bacteriilor intestinale, dar si pentru stoparea aciditatii la stomac.

8. Produsele fermentate

De la infectia cu Helicobacter Pylori pana la sprijinirea sistemului imunitar, produsele fermentate - parte din branzeturi, iaurt, kefir sau sana si pana la muraturi - sunt o mana de ajutor in plus in cazul mai multor boli si in sustinerea florei intestinale.

9. Afinele

Afinele sunt un bun medicament impotriva infectiilor urinare sau ale tractului digestiv. Curele de afine ajuta si in cazul pacientilor care au dezvoltat imunitate la tratamentele cu antibiotice. O cura de 14 zile cu afine nu doar ajuta sistemul imunitar, ci te poate scapa si de infectii.

10. Echinaceea

Auzi des ca anumite produse contra racelii, pe care le vezi in magazin sau in reclame contin echinaceea, dar poate nu stiai ca aceasta te ajuta in lupta cu infectiile. Poti gasi cu usurinta ceai de echinaceea sau suplimente alimentare cu extract de echinaceea. Depinde doar de tine forma in care preferi sa o consumi.

Antibioticele naturale sunt un ajutor in plus pe care il dai organismului in lupta cu diverse boli. Acestea insa nu trebuie sa inlocuiasca un tratament medicamentos recomandat de doctor. De asemenea, este incurajat consumul acestora tot la recomandarea specialistilor.

Credite foto: pixabay.com

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.62 din 5 - 29 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ardei iute

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0