Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul despre produsele anti-aging

Adevarul despre produsele anti-aging
Produsele anti-aging ne fac niste promisiuni foarte atractive: de la lupta crancena impotriva radicalilor la stimularea naturala a productiei de colagen. Iar consumatorii cheltuiesc miliarde in fiecare an pe creme si lotiuni.


Dar in cazul multor creme, lotiuni si suplimente de vitamine care pretind ca reduc ridurile si incetinesc procesul de imbatranire, nu exista dovezi suficiente care sa arate ca functioneaza. Desi anumite ingrediente active folosite in aceste produse sunt sigure si eficiente, dar este important sa gasim ce functioneaza in cazul fiecareia dintre noi, ne sfatuiesc expertii.
Iata o lista de cel mai des intalnite ingrediente active si dovezile stiintifice privind rolul jucat de ele in incetinirea aparitiei semnelor imbatranirii.  
Peptide
Pe masura ce imbatranesti, pielea iti devine mai subtire si pierde grasime, ceae ce duce la aspectul lasat si la aparitia ridurilor fine. Corpul produce mai putin colagen si elastina, substante care ii permit pielii sa se mentina fina, plina si tanara.
Peptidele sunt mici proteine care ajuta la stimularea cresterii de noi celule si ajuta celulele pielii sa se refaca.
Nu se stie insa sigura care sunt beneficiile lor biologice. Desi pot fi gasite intr-o serie de produse, nu se cunosc formulele care functioneaza. Daca functioneaza, o fac prin stimularea inlocuirii de colagen, elastina si alte componente care sufera in timpul imbatranirii. Problema este ca peptidele sunt molecule mari si, in functie de formula in care sunt integrate si suprafata pielii, pot sa nu intre suficient de adanc pentru a-si face efectul. 
Acizii alfahidroxi
Acizii alfahidroxi, cum ar fi cel lactic, glicolic si citric, sunt ingrediente naturale ale fructelor si lactozei. Sunt folositi pentru ca functioneaza ca niste exfolianti, eliminand celulele moarte ale pielii, permitand celulelor noi sa iasa la suprafata, grabind procesul de refacere al pielii.
Fiecare acid are un efect ceva diferit. Acidul lactic care provine din laptele acru, ajuta la indepartarea celulelor moarte, ceea ce face fata mai luminoasa. Acidul glicolic, care provine din zaharul de trestie, ajuta la reducerea ridurilor fine si ajuta pielea sa para mai fina si mai ferma.
Efectele secundare includ sensibilitate la lumina soarelui, de aceea expertii recomanda folosirea unei creme de protectie solara.
Retinolul
Cea mai pura si cea mai activa forma de vitamina A, retinolul este ingredientul minune folosit de industria cosmetica. Ni se promite ca, datorita cremelor pe baza de retinol, liniile fine si ridurile sunt netezite, elasticitatea si hidratarea pielii cresc, iar imperfectiunile sunt diminuate. Retinolul nu este folosit doar in lupta impotriva ridurilor, ci si a acneei, tocmai puterii de exfoliere a vitaminei A care curata porii. 
Pielii ii ia insa ceva vreme sa se acomodeze cu vitamina A, asa ca va fi mai sensibila o perioada, cu n un aspect solzos chiar. Foloseste creme cu protectie solara.
Daca folosesti si produse pe baza de acizi alfahidroxi e bine sa le aplici dimineata, iar pe cele cu retinol seara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colagen

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre elastina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retinol

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0