Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care sa alegi o dieta pe baza de plante

6 motive pentru care sa alegi o dieta pe baza de plante
O dieta pe baza de plante poate include si cantitati mici de peste si de carne slaba. Dar alegerea unui stil alimentar ce acopera multe fructe si legume poate ajuta la eliminarea bolilor cronice si la mentinerea unei siluete zvelte. Iata cateva motive pentru care ai putea-o incerca.


1. Controlul hipertensiunii. Nenumarate cercetari, inclusiv unele ale Universitatii Harvard, sugereaza ca o dieta incarcata cu fructe si legume poate cobori tensiunea arteriala. Hipertesniunea duce la risc crescut de boli de inima, de atac cerebral etc.
2. Sanatatea inimii. Cercetatorii de la Harvard au monitorizat obiceiurile privind propria sanatate a aproximativ 110.000 persoane vreme de 14 ani si au descoperit ca riscul de a dezvolta probleme cardiace scade direct proportional cu consumul de fructe si legume. Mai exact, cei care au mancat opt portii de fructe si legume pe zi au fost cu 30% mai putin predispusi sa sufere de un atac de cord sau de unul cerebral, prin comparatie cu cei care au consumat sub 1,5 portii de fructe si legume.
3. Slabire. Exista nenumarate cercetari care arata ca vegetarienii tind sa consume mai putine calorii, ceea ce duce la un indice de masa corporala mai mic decat al non-vegetarienilor. Desi o dieta bazata pe plante nu inseamna neaparat sa fii vegetariana, daca optezi pentru fructe, legume si cereale integrale in locul carnii, vei fi satula cu mai putine calorii.
4. Aportuld e fibre. Fibrele ajuta la o digestie buna, prevenind constipatia. In plus, ele iti pot scadea colesterolul si nivelul glicemiei. O singura cana de zmeura sau de mazare la abur iti aduce opt sau chiar mai multe garme de fibre.
5. Vedere mai buna. Dupa cum stii, vitamina A din morcovi ajuta la o mai buna vedere nocturna. Ochii tai iti vor fi recunoscatori si daca ai o dieta care include spanac, porumb, dovlecei, kiwi si grepfruit. Pigmentii numiti luteina si zeaxanthina din aceste alimente previn catarcta si degenerarea maculara.
6. Ingrijirea pielii. Daca limitezi aportul de produse animaliere inseamna si sa sari peste grasimile saturate care sunt recunoscute pnetru faptul ca incarca porii. In plus, multe dintre vitaminele, pigmentii si substantele fitochimice din fructe si legume contribuie la sanatatea pielii. Licopeina din rosii, de exemplu, ajuta la protejarea pielii de razele ultraviolete, iar vitamina C din cartofii dulci atenueaza ridurile stimuland productia de colagen.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0