1. Sfecla rosie
Sfecla rosie contine multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre care se numara vitaminele A, B1, B2, B6, C, calciu si fibre alimentare.
Bogata in potasiu si in acid folic, sfecla rosie este benefica celor care au probleme cardiace. Are rolul de a dilata vasele de sange pentru a permite o mai buna circulatie a sangelui.
2. Spanac
Spanacul este o importanta sursa de fier, previne imbatranirea sistemului cardiovascular, incetineste imbatranirea creierului si este benefic pentru sistemul osos. Contine luteina care previne atacurile de cord si curata arterele de grasimi. Poti manca spanacul in salate, sau poti incerca o reteta delicioasa de supa crema de spanac!
3. Nuci
Nucile sunt surse excelente de omega 3. Consumate cu moderatie, mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp si ofera organismului nutrienti importanti, care ajuta intensificarea procesului de ardere a grasimilor. Nu exagera insa, deoarece contin cam multe calorii.
4. Migdale
Migdalele contin fibre si proteine care cresc senzatia de satietate. Au capacitatea de a bloca absorbtia caloriilor.
5. Usturoi
Usturoiul este un binecunoscut remediu naturist pentru stimularea imunitatii si a altor afectiuni. Studiile au confirmat ca usturoiul reduce nivelul de colesterol si previne ingrosarea arterelor.
6. Somon
Somonul este bogat in acizi grasi omega-3 si in vitamina B12. Este relativ sarac in calorii, dar bogat in proteine. Alimentele bogate in acizi grasi omega-3 protejeaza impotriva bolilor de inima si previn cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului.
7. Seminte de chia
Aceste seminte castiga tot mai mult in popularitate, fiind o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 (pentru sanatatea inimii), fibre (pentru o digestie buna), calciu (pentru sanatatea oaselor) si proteine (pentru sanatatea muschilor). Se recomanda a se consuma 1 lingura de seminte de chia pe zi. Acestea pot fi adaugate in iaurt, cereale, smoothie-uri, etc.
8. Broccoli
Iata un alt aliment extrem de sanatos, care are proprietati antiinflamatorii si poate ajuta la prevenirea bolilor oculare, a artritei si a bolilor de inima. Ar fi indicat sa consumi broccoli de cateva ori pe saptamana. Poate fi preparat cu usurinta: broccoli fiert, la care adaugi putin ulei de masline, sare si un strop de usturoi.
9. Afine
Aceste fructe mici sunt foarte sarace in calorii, insa extrem de bogate in vitamina C, fibre, vitamina E si alti nutrienti care ajuta la regenerarea celulelor creierului. De asemenea, contin foarte multi antioxidanti.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.63
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!