1. Nu faci gimnastica dimineata
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Georgia, adultii sedentari care au inceput sa faca exercitii fizice de 3 ori pe saptamana, pentru 20 de minute, au avut mai multa energie pe parcursul zilei.
Exercitiile fizice stimuleaza forta si rezistenta, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, oxigeneaza tesuturile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
2. Nu bei sufienta apa
Deshidratarea determina o scadere a volumului sanguin, ceea ce face ca sangele sa se ingroase. Inima este solicitata mai mult, pompand mai greu sangele, reducandu-se viteza cu care oxigenul si nutrientii ajung in muschi si organe. Organismul are nevoie de apa pentru a-si pastra echilibrul.
3. Ai deficit de fier
Carenta de fier se traduce printr-o stare permanenta de somnolenta, lipsa de energie sau irascibilitate. Consuma carne de vita, fasole, tofu, oua, legume cu frunze verzi, nuci, unt de arahide. Asociaza-le cu alimente bogate in vitamina C pentru o absorbtie mai buna a fierului.
4. Sari peste micul dejun
Multe persoane renunta la prima masa a zilei acordand prioritate altor activitati. Nutritionistii spun ca un mic dejun sanatos trebuie sa cuprinda cereale integrale, oua, lactate, fructe proaspete, nuci si seminte. Pe langa importantele beneficii nutritionale, aceste alimente asigura senzatia de satietate mai mult timp.
"Absenta micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii. Acest lucru din cauza scaderii nivelului glicemiei in prima parte a zilei. Cand se intampla acest lucru, majoritatea oamenilor infuleca rapid alimente nesanatoase cu continut crescut de grasimi si de zahar, cum ar fi produse de patiserie, gogosi sau ciocolata. Populatia trebuie sa înteleaga ca prin consumarea unui mic dejun sanatos in fiecare dimineata are posiblitatea sa tina deoparte bolile cronice netransmisibile care fac ravagii de la an la an", a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu.
5. Mananci alimente nesanatoase
Alimente bogate in zahar si carbohidrati simpli iti confera o stare de oboseala pe parcursul zilei. La birou, la masa de pranz, in locul gustarilor, indicat ar fi sa consumi pui la gratar cu orez, salata cu pui si legume, salata de vinete, etc.
6. Iti verifici e-mailul inainte de culcare
Lumina emisa de smartphone, tableta sau laptop influenţeaza negativ producerea de melatonina, hormonul care regleaza somnul. Expunerea pe timpul noptii la lumina albastra creste riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.
Sursa: health.com
Foto: www.naturalhealthadvisory.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.08
din 5
- 19 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole