Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bisfenol A, pericolul nevazut al alimentelor din conserve

Bisfenol A, pericolul nevazut al alimentelor din conserve
Consumul regulat de alimente din conserve contribuie la cresterea nivelului de bisfenol A in urina, acest compus chimic fiind asociat cu un risc ridicat de declansare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numara cel mamar si cel la prostata, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Harvard. Studiul, publicat si in Journal of the American Medical Association, este prezentat drept "unul dintre primele care cuantifica nivelul de bisfenol A din organismul uman dupa ingestia de alimente din conserve".


Bisfenolul A este un compus chimic prezent in cantitate mare in produsele din plastic - rolul lui este sa faca plasticul incasabil si se gaseste in pelicula din plastic ce captuseste cutiile metalice de conserve, dozele de bauturi si unele amalgamuri dentare. Bisfenol A este incadrat in categoria "perturbatorilor endocrini", substante care au fost legate de cresterea numarului de cancere hormono-dependente, mai ales mamar si la prostata.

Rezultatele studiului american au aratat ca persoanele care consuma timp de cinci zile consecutiv supa din conserva prezinta in urina un nivel de bisfenol A de 1.200 de ori mai mare decat cel existent in organismul consumatorilor de supa proaspata.

"Stiam de mult timp ca nivelul de bisfenol A din organism creste dupa consumul de bauturi care au stat mult timp depozitate in anumite recipiente din plastic", a explicat Jenny Carwile coautor al studiului, "insa studiul nostru sugereaza ca alimentele din conserve pot constitui subiect de ingrijorare mai important, mai ales prin prisma utilizarii pe scara foarte mare", a spus aceasta.

La studiu au participat 75 de persoane, care au consumat timp de cinci zile consecutiv fie supa din conserva, fie supa proaspata, fara a-si modifica celelalte obiceiuri alimentare. Analiza mostrelor de urina prelevate de la acestia a demonstrat ca, dupa cinci zile, nivelul de bisfenol A era de 1.200 de ori mai mare la consumatorii de supa din conserva.

Insa riscul a fost considerat unul temporar, dupa ce bisfenolul A a fost eliminat din urina. Cercetatorii nu au putut determina cantitatea de bisfenol A care ramane mai mult timp in organism dupa consumul acestor conserve, un studiu mai amplu in acest sens fiind necesar.

In Franta, Adunarea nationala a adoptat, pe 12 octombrie, o masura de interzicere a utilizarii bisfenolului A la fabricarea recipientelor pentru produsele alimentare, incepand din 2014 (din 2013 pentru recipientele pentru produse alimentare destinate copiilor cu varste sub 3 ani).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bisfenol a

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conserve

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conserva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0