SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de bun este busuiocul?

Cat de bun este busuiocul?
Foarte bun este raspunsul scurt la intrebarea din titlu. Poate te gandesti ca bun numai in paste, dar stiai ca, pe langa faptul ca este gustos, iti protejeaza inima? Busuiocul contine vitamina K, fier, calciu si vitamina A. Exista si alti nutrienti, minerale si vitamine in busuioc, cum ar fi acizii grasi omega-3 si vitamina C. Surprinsa?


Busuiocul este o planta cu miros si gust caracteristic, placut aromat, si de aceea este foarte popular ca ingredient in preparatele culinare. Usor adaptabil, busuiocul creste in orice loc. Busuiocul este format din tulpina si ramuri acoperite cu frunze verzi, cu sau fara inflorescente. Toate partile plantei sunt utilizabile.
Frunzele de busuioc contin o serie de antioxidanti si alti fitonutrienti minunati. Unii dintre acestia, orientina si vicenina, din familia flavonoidelor, protejeaza structura celulara si cromozomii de radiatii si degradare. 
Proprietatile antibacteriene ale busuiocului sunt legate de uleiul esential de busuioc obtinut din frunze care si-a demonstrat eficacitatea in inhibarea catorva specii de bacterii patogene care au devenit rezistente la antibiotice. Uleiul de busuioc are nenumarate proprietati terapeutice, printre care proprietati analgezice, antidepresive, antispasmodice, antiveninoase, digestive, expectorant, calmant nervos, tonic. Uleiul de busuioc este un stimulant si, utilizat in exces, poate avea efect stupefiant. Nu poate fi deci folosit de femei insarcinate sau de copii sub 16 ani.
Eugenolul, unul din compusii uleiului volatil de busuioc poate ajuta si la deblocarea enzimei COX din organism. Acest lucru este important pentru ca enzima COX este cea impotriva careia sunt create medicamentele antiinflamatorii ca aspirina si ibuprofenul.
Busuiocul contine vitamina A, magneziu si multi alti nutrienti care ajuta la protejarea peretilor celulelor de daunele provocate de radicalii liberi (in fluxul sangvin sau in alte structuri ale corpului), imbunatateste fluxul sangvin si ajuta la stoparea colesterolului sa se oxideze in sistemul circulator. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proprietati antiinflamatorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fitonutrienti

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016