1. Unele alimente ard magic grasimea.
Ati auzit-o p-asta, sunt sigura. Se pare ca, daca mananci grapefruit, telina si supa de varza, arzi sau topesti grasimea acumulata. Sa stii insa ca niciun aliment nu poate face asta. Cafeina, de exemplu, accelereaza metabolismul, dar asta nu inseamna ca vei slabi. Daca mananci ce am spus inainte este bine, pentru ca nu au multe calorii. Dar grasimea nu se topeste asa simplu.
2. Muschii se transforma in grasime dupa o vreme.
Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de celule. Tu poti, in cel mai bun caz, sa arzi grasime si sa cresti masa musculara. Poti si pierde masa musculara, dar aceasta nu se converteste in grasime.
3. Optiunile cu putine grasimi sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face.
Gresit. In multe cazuri, mai putine grasimi (dar si mai putin zahar) inscrise pe eticheta te induc in eroare. Astfel de produse sunt foarte procesate si au acelasi numar de calorii (daca nu si mai multe) decat variantele „regular”. Se prea poate sa aiba zaharuri adaugate, faina si amidon pentru ingrosare, potentiatori de aroma. Totul pentru a suplini grasimea scoasa.
4. Slabesti daca nu mananci carbohidrati.
Intr-un fel, este adevarat. Dar nu vei slabi imediat 10 kilograme daca arunci toata painea din casa. Nu merge chiar asa. Carbohidratii nu sunt chiar atat de rai pentru tine. Depinde despre ce tip de carbohidrati vorbim. Sunt acestia carbohidrati simplu, cum ar fi sucul de fructe, orezul alb, painea alba, cartofii sau pastele? Sau sunt acestia carbohidrati complecsi, cum ar fi anumite fructe si legume? Carbohidratii complecsi contin fibre care iti dau senzatia de satietate si nu au tone de calorii. Daca insa combini carbohidratii simpli cu grasime, iti creste nivelul de glicemie si stochezi grasimea.
5. Postul te slabeste.
La inceput, da. Dar, pe termen lung, poate preveni scadere in greutate. Postul indeparteaza grasimea si muschii. Pierderea muschilor duce la o scadere a ratei metabolice. Ceea ce inseamna ca organismul se obisnuieste cu o cantitate mai mica de calorii, asa ca, atunci cand mananci mai mut dupa terminarea postului, te vei ingrasa mai mult.
6. Trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi.
Nu exista nicio dovada stiintifica ce sa arate ca avem cu totii nevoie de opt pahare cu apa pe zi. De fapt, luam multa apa din ceea ce mancam. Chiar si un cartof are 75% apa. Ceea ce nu inseamna ca apa nu este buna pentru tine. Dar nu exista o regula in ceea ce priveste consumul ei care sa fie valabila pentru toata lumea. Cel mai simplu este sa te uiti la culoarea urinei: daca este inchisa, mai bea apa, daca este limpede, bei suficienta apa.
7. Suplimente de vitamine.
In primul rand, vitaminele nu sunt ca grasimile si carbohidratii. Organismul nostru nu poate absorbi mai mult decat ii trebuie, asa ca, daca luam ceva pe care scrie 120% vitamina C, este o pierdere de timp. Mai mult, exista studii care arata ca vitaminele nu ofera de fapt beneficii pentru sanatate. Suplimentele de acest timp nu respecta anumite reguli, deci producatorii le pot umple cu ce vor ei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!