Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mituri despre sanatate pe care vrem sa le credem

Mituri despre sanatate pe care vrem sa le credem
Cand vine vorba de mancat, sunt convinsa ca ai destule dubii zilele astea. Revistele de specialitate iti spun ca bauturile carbogazoase te ingrasa, painea este diavolul insisi si infometarea („postul”) pentru vreo doua-trei zile este cat se poate de sanatoasa. Doctorul, pe de alta parte, iti spune ca orice este bun cu moderatie. Ce este deci de facut?


1. Unele alimente ard magic grasimea.
Ati auzit-o p-asta, sunt sigura. Se pare ca, daca mananci grapefruit, telina si supa de varza, arzi sau topesti grasimea acumulata. Sa stii insa ca niciun aliment nu poate face asta. Cafeina, de exemplu, accelereaza metabolismul, dar asta nu inseamna ca vei slabi. Daca mananci ce am spus inainte este bine, pentru ca nu au multe calorii. Dar grasimea nu se topeste asa simplu.
2. Muschii se transforma in grasime dupa o vreme.
Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de celule. Tu poti, in cel mai bun caz, sa arzi grasime si sa cresti masa musculara. Poti si pierde masa musculara, dar aceasta nu se converteste in grasime.
3. Optiunile cu putine grasimi sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face.
Gresit. In multe cazuri, mai putine grasimi (dar si mai putin zahar) inscrise pe eticheta te induc in eroare. Astfel de produse sunt foarte procesate si au acelasi numar de calorii (daca nu si mai multe) decat variantele „regular”. Se prea poate sa aiba zaharuri adaugate, faina si amidon pentru ingrosare, potentiatori de aroma. Totul pentru a suplini grasimea scoasa.
4. Slabesti daca nu mananci carbohidrati.
Intr-un fel, este adevarat. Dar nu vei slabi imediat 10 kilograme daca arunci toata painea din casa. Nu merge chiar asa. Carbohidratii nu sunt chiar atat de rai pentru tine. Depinde despre ce tip de carbohidrati vorbim. Sunt acestia carbohidrati simplu, cum ar fi sucul  de fructe, orezul alb, painea alba, cartofii sau pastele? Sau sunt acestia carbohidrati complecsi, cum ar fi anumite fructe si legume? Carbohidratii complecsi contin fibre care iti dau senzatia de satietate si nu au tone de calorii. Daca insa combini carbohidratii simpli cu grasime, iti creste nivelul de glicemie si stochezi grasimea.
5. Postul te slabeste.
La inceput, da. Dar, pe termen lung, poate preveni scadere in greutate. Postul indeparteaza grasimea si muschii. Pierderea muschilor duce la o scadere a ratei metabolice. Ceea ce inseamna ca organismul se obisnuieste cu o cantitate mai mica de calorii, asa ca, atunci cand mananci mai mut dupa terminarea postului, te vei ingrasa mai mult.
6. Trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi.
Nu exista nicio dovada stiintifica ce sa arate ca avem cu totii nevoie de opt pahare cu apa pe zi. De fapt, luam multa apa din ceea ce mancam. Chiar si un cartof are 75% apa. Ceea ce nu inseamna ca apa nu este buna pentru tine. Dar nu exista o regula in ceea ce priveste consumul ei care sa fie valabila pentru toata lumea. Cel mai simplu este sa te uiti la culoarea urinei: daca este inchisa, mai bea apa, daca este limpede, bei suficienta apa.
7. Suplimente de vitamine. 
In primul rand, vitaminele nu sunt ca grasimile si carbohidratii. Organismul nostru nu poate absorbi mai mult decat ii trebuie, asa ca, daca luam ceva pe care scrie 120% vitamina C, este o pierdere de timp. Mai mult, exista studii care arata ca vitaminele nu ofera de fapt beneficii pentru sanatate. Suplimentele de acest timp nu respecta anumite reguli, deci producatorii le pot umple cu ce vor ei. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre organic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mituri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suplimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0