Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 vitamine pentru copii eficiente in prevenirea racelii si a gripei

de Viorica Ghinea la 2017-12-14
4 vitamine pentru copii eficiente in prevenirea racelii si a gripei
Nici nu s-a instalat bine sezonul rece si micutul tau deja este chinuit de simptomele racelii? Acum este momentul potrivit sa ii oferi vitamine pentru intarirea sistemului imunitar si stimularea nivelului de energie. Descopera mai jos care sunt cele mai bune vitamine pentru copii in prevenirea racelii si a gripei.


De ce sunt indicate vitaminele pentru copii?
 

Probabil te gandesti ca micutul tau nu are nevoie de suplimente de vitamine si minerale, pentru ca tu ai grija sa ii asiguri o alimentatie echilibrata. Intr-adevar, produsele lactate, fructele si legumele proaspete, carnea de pui, pestele, ouale si cerealele integrale nu ar trebui sa ii lipseasca din dieta zilnica. Insa, de multe ori, acestea nu asigura doza zilnica necesara pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor. De aceea specialistii recomanda administrarea unor complexe de vitamine special concepute pentru copii. Acestea nu numai ca le vor intari sistemul imunitar, devenind un aliat de baza in prevenirea racelii si a gripei, dar le vor stimula si functiile creierului.

 

Cum actioneaza vitaminele pentru copii?
 

Exista cateva vitamine pentru copii care sunt esentiale in procesul de crestere si de dezvoltare al acestora. Pe langa prevenirea racealii si a gripei, acestea mai au o multime de beneficii asupra organismului.
 

1. Vitamina A
 
Aceasta substanta promoveaza cresterea si dezvoltarea normala. De asemenea, repara tesuturile si oasele, asigura o piele sanatoasa si are grija de sanatatea ochilor. Dar unul dintre cele mai importante beneficii ale acestei vitamine bune pentru copii este ca previne raceala si gripa, intarind sistemul de aparare al organismului. La Remediumfarm gasesti vitamina A simpla ori in combinatie cu alte substante cu efecte bune inregistrate in stimularea sistemului imunitar.
 
2. Vitaminele din complexul B
 
Alte vitamine recomandate copiilor sunt cele din complexul B: B2, B3, B6 si B12. Acestea stimuleaza metabolismul, cresc nivelul de energie al organismului, au grija de sistemul circulator si de cel nervos. 
 
3. Vitamina C
 
Din alimentatia micutului tau nu ar trebui sa lipseasca nici suplimentele pe baza de vitamina C. Aceasta substanta sustine sanatatea sistemului muscular, reface tesuturile afectate ale pielii si joaca un rol important in prevenirea racelii si a gripei. Nu ar trebui sa lipseasca in sezonul rece din dieta zilnica a micutului tau.
 
4. Vitamina D
 
Tratarea si prevenirea gripei si a racelii copiilor cu vitamina D se va dovedi un real succes. Aceasta nu stimuleaza doar absorbtia calciului in oase, ci protejeaza si corpul de atacul virusurilor si al bacteriilor. Suplimentele cu vitamina D au efect antiinflamator, astfel ca reusesc sa stopeze simptomele racelii.
 

Ce copii au nevoie de vitamine?
 

Citeste cazurile de mai jos si iti vei da seama in acest mod daca in stilul de viata al copilului tau chiar ar trebui sa indroduci suplimentele de vitamine si minerale.
 
- Copiii care nu au o dieta echilibrata, adica una din care sa faca parte toate grupele alimentare.
 
- Copiii care se confrunta cu pierderea poftei alimentare.
 
- Copiii care au probleme de sanatate cronice asa cum ar fi astmul ori afectiunile sistemului digestiv.
 
- Copiii care consuma multe alimente de tipul junk food.
 
- Copiii care urmeaza o dieta vegetariana.
 
 
Ai administrat pana acum aceste vitamine copilului tau? Daca inca nu ai facut acest lucru, discuta cu un specialist si afla de ce carente sufera cel mic si ce schimbari trebuie sa faci in stilul lui alimentar.


Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0